11 yaşındaki kayıp kızdan haber alınamıyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, dağlık bölgede kaybolan 11 yaşındaki kız çocuğundan hâlâ haber alınamıyor. 

YAŞAM 21.06.2021, 12:00 21.06.2021, 16:21
11 yaşındaki kayıp kızdan haber alınamıyor

Dedesiyle beraber küçükbaş hayvanların olduğu bölgede yaşayan 11 yaşındaki kız Kıymet Camız, AFAD, komando ve Jandarma ekiplerinin desteğiyle sürdürülen arama çalışmalarında henüz bulunamadı ve aramalara sabah devam edileceği açıklandı.

Öğlen saatlerinden beri haber alınamıyor

Beyşehir ilçesinde Karaburun plajı çevresindeki küçükbaş hayvanların bulunduğu ağaçlık bölgede dedesi Halil Camız'la beraber çadırlarda kalan 11 yaşındaki Kıymet Camız'dan öğlen saatlerinden beri hiçbir haber alınamadı. Dedesinin jandarma ekibine durumu bildirmesiyle başlatılan arama çalışmalarına Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı, AFAD ve komando ekipleri destek verdi. Bölgedeki vatandaşlar ile belediye zabıta ekipleri de küçük kızı arama çalışmalarına katıldı. Kız çocuğunun son görüldüğü dere kenarında çalışmalar yoğunlaşırken, komando ekipleri ise açık alanların dışında çevreye yakın dağlık alanlarda arama gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri de Karaburun plajı etrafında çalışmalarını yürüttü. Akşam saatlerine kadar süren çalışmalarda gece görüş özelliği bulunan dronla da arama çalışmaları gerçekleştirildi. Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da alana gelerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Dede Halil Camız,sabah saatlerinde  kayıp torunuyla beraber oturduklarını söyleyerek, “Ardından yatacağımı haber vererek uyudum. Öğlen kalktıktan sonra ağılda onu bulamadım. Telefonla arkadaşımı arayarak haber verdim. O sırada yol kenarından jandarma devriyeleri geçiyordu, ben de onlara torunumun kaybolduğunu haber verdim" açıklamasını yaptı.

“Daha önce böyle bir şey yaşamadık”

Arama çalışmaları devam ederken, baba Mehmet Camiz akşam saatlerine doğru bölgeye geldi ve çocuğuyla dün birlikte olduklarını söyleyerek, "Üç çocuğum var. Babamla birlikte kalıyorlardı. Öğlen saatlerinde babam yatmış, ardından kalkmış ve çocuğu bulamamış. Ben de Toroslar'da hayvanların başında idim. Daha önce böyle bir şey yaşamadık. Kızım fazlasıyla akıllı bir kızdı. Saat 15.00 sıralarında kızımı gören bir kişi olmuş. Kaçırılmış olur mu olmaz mı onu bilemiyorum. Ben annesiyle birlikteydim, Antalya bölgesinde Toroslardaydık. Oradan geliyorum, şu an 8 saattir aranıyor. Sağ selamet inşallah bulunur. Burayı çok iyi biliyordu. Manavgat Yeniköy'de yaşıyoruz, 5 senedir de buraya geliyorduk" açıklamasını yaptı.

Havanın kararmasından sonra arama çalışmalarına da ara verildi. Sabah 06.00'dan itibaren arama çalışmalarına günün aydınlanmasıyla beraber devam edileceği öğrenildi.





Yorumlar (0)