11 sene önce çalıştığı firma naylon çıktı, emekliliği iptal edildi

İzmir’de KOAH hastası Nazmi Özleyen’in 11 sene önce çalışmış olduğu şirket naylon olunca, emekliği ve sigortası iptal oldu.

YAŞAM 22.05.2021, 00:12 23.05.2021, 11:54
11 sene önce çalıştığı firma naylon çıktı, emekliliği iptal edildi

İzmir’de yaşayan KOAH hastası Nazmi Özleyen’in 11 yıl önce işe girdiği firma naylon şirket çıktı. Özleyen’in o güne ait prim günleri silindi ve emekliliği de iptal edildi.

8 senedir emekli olan ve bir tek emekli aylığı bulunan Özleyen, yetkililerden çözüm talep etti. Özleyen sigorta hakkını da kaybettiği için kullanması gerekli olan ilaçlarını almakta problem yaşıyor.

“11 sene önce çalıştığım firma sahte çıktı”

Konuya ilişkin büyük bir mağduriyet yaşadığını söyleyen Özleyen, “3 bin 600 günden vergi indirimi kazanıp 2013 senesinde emekli oldum. Yüzde 50 devam raporum var, hala tedavi gördüğüm bir KOAH hastalığım var. 8 seneden beri emekliydim ve en son maaşımı almak için gittiğimde çekemedim maaşımı. Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek durumu sorduğumda maaşımın iptal edildiğini öğrendim. Nedeni ise 11 sene önce çalışmış olduğum firmanın sahte olmasıymış. Oradaki günler iptal olunca çalışma günleri de azalmış. Gün sayım yetmediği için emekli maaşım iptal edildi. 2013 senesinde emekli oldum ve maaşımı alıyordum ancak aradan 8 yıl geçtikten sonra bu zor duruma düştüm.” şeklinde konuştu.

“Mağdurum”

Özleyen başka bir geliri bulunmadığını söyleyerek, “Çok mağdurum. Emekli maaşından başka bir gelirim yok ve evim kira. Yetkililerden rica ediyorum. Annemin ak sütü gibi helal olan emekli maaşımın bana verilmesini istiyorum.” dedi.

“Bakkaldan askıda ekmek alıyorum”

Özleyen başka herhangi bir gelirinin olmadığını söyleyerek, “Yaklaşık olarak 1 buçuk yıl o firmada görev yaptım. Oradaki günlerim, şirketin naylon çıkmasından dolayı iptal oldu ve emekliliğe hak kazandığım 3 bin 600 günün altına düştüm. Bundan dolayı emekli maaşım iptal edildi. Geçinemiyorum, durumum yok. Bu yüzden komşularım bakıyor bana. Emekliliğimin firmanın sahte çıkmasından dolayı iptal edilmesinden bakkaldan askıda ekmek alıyorum. Bu duruma düştüm.” şeklinde konuştu.

“İlaçlarım bitince ne yapacağımı bilmiyorum”

KOAH hastası vatandaş ilaç masraflarının komşuları tarafından karşılandığını söyleyerek, “Sigortam bulunmuyor. Emekli maaşım da gitti ve ilaçlarımı sigortadan alamadım. Allah razı olsun komşularım sırayla ilaç masraflarımı karşılıyor. Bununla beraber evimde oksijen cihazım var onu kullanıyorum. İlaçlar bittiğinde ne yapacağım? Bu konu var aklımda. Yetkililerden ricam var. Lütfen hakkım olan maaşımın iadesi yapılsın.” dedi.

Yorumlar (0)