11 ilimiz için acil durum! Yağış geliyor...

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı geldi. İşte yağışlı havanın etkisi altına girecek olan illerimiz...

YAŞAM 19.07.2019, 08:26 19.07.2019, 17:15
11 ilimiz için acil durum! Yağış geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Samsun, Ordu, Tokat ve Ardahan çevreleri ile Akdeniz'in Toroslar mevkisi sağanak yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Yağışların Samsun'un doğusunda kuvvetli, Ordu çevrelerinde ise çok kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığının, ülkenin batı ve güney kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde de önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Rüzgâr 

Rüzgârın da genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Batı ve güney kesimlerde sıcaklık artıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, hava sıcaklığının batı ve güney kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı öngörülüyor. Türkiye genelinde havanın bugün parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. 

Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Tokat, Samsun ve Ordu çevreleriyle Akdeniz'in Toroslar mevkisinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış tahmin ediliyor.

Şiddetli yağışların Ordu çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması öngörülüyor. Bu bölgede kuvvetli ve şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, dolu, yıldırım ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Meteoroloji, hava sıcaklığının ülkenin batı ve güney kesimlerinde 2 ile 4 derece artacağını tahmin ediyor.

Meteoroloji uzmanları, rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarıyla güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceğini öngörüyorlar.

Yorumlar (0)