107 yaşındaki kadın koronavirüse karşı verdiği savaşı kazandı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi gören 107 yaşındaki Havahan Karadeniz iyileşerek taburcu edildi. 

YAŞAM 14.04.2020, 10:59 14.04.2020, 11:19
107 yaşındaki kadın koronavirüse karşı verdiği savaşı kazandı!

107 yaşındaki Havahan Karadeniz, yüksek ateş ve öksürük şikâyetleri ile İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Yaşlı kadına uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testleri pozitif çıktı. Tedaviye alınan Havahan Karadeniz, hastalığı yenmeyi başardı. 

İyileşen Havahan Karadeniz'i hastaneden, torununun torunu Melih Çırağ almaya geldi. 

Havahan Karadeniz, tedavisinde görevli olan personel tarafından alkışlarla taburcu edildi. 

"Doğru tanılarla uygun tedavileri başlattığınız zaman tedavisi mümkün"

İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit yaptığı açıklamada, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'nin de yeni tip koronavirüsten (Covid-19) etkilenen bir ülke olduğuna dikkat çekerek, mevcut tedavi yöntemlerini kullanarak koronavirüs ile mücadele ettiklerini kaydetti.

Prof. Dr. Yiğit, kesin tedavi yöntemini bekleyemeyeceklerini belirterek, "Dolayısıyla şu anda elimizde etkili ilaçlar var. Doğru tanılarla uygun tedavileri başlattığınız zaman bu hastalığın tedavisi mümkün." açıklamasını yaptı.

"Hastaneler 24 saat çalışıyor"

En iyi tedavi yönteminin "evde kalmak, izolasyon ve sosyal mesafeyi korumak" olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yiğit, korunma önlemlerine uymanın önem arz ettiğini söyledi. 

Prof. Dr. Yiğit, enfekte olan kişiler için hastanelerin 24 saat çalıştığını ve uygun tedaviler kullanılarak bu hastaların yüzde 90'dan fazlasının tedavi edilebildiğini kaydetti.

Hastanelerine gelen vakaların iyileşmesi amacıyla ekibin yoğun çaba harcadığını aktaran Prof. Dr. Yiğit, Havahan Karadeniz'i de tedavisinin ardından taburcu ettiklerini belirtti. 

"98 yaşındaki hastamızı bile taburcu edebiliyoruz"

Prof. Dr. Yiğit, "98 yaşındaki hastamızı bile taburcu edebiliyoruz ki ve bunun gibi birçok hastamızı da bugüne kadar taburcu edegeldik. Hastamız öksürük, ateş ve halsizlikle buraya gelmişti bir hafta önce. Tahlilleri de normale yaklaştı. Uygun tedavisi yapılarak şu anda taburcu edildi. Hastamızı evinde de izolasyon koşullarına uyması şartıyla taburcu ediyoruz." açıklamasında bulundu. 

"Kimse evden çıkmasın"

Havahan Karadeniz'in torununun torunu olan Melih Çırağ, ninesinin yaşının kimliğinde 98 olduğunu ancak asıl yaşının 107 olduğunu bildirdi.

Melih Çırağ, babasına uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını kaydederek, "Biz de şüphelenerek ninemi hemen hastaneye getirdik. Onun da pozitif çıktı. Hastanede yatışını aldık. Tabii yaşından dolayı onun hemen yatması gerekiyordu. Başhekiminden doktorları hemşireleri, temizlik görevlilerine kadar tüm sağlık personeline teşekkür ediyoruz. Sağlık Bakanlığına teşekkür ediyoruz. Bu süreci bu şekilde atlattık. Kimse evden çıkmasın." dedi. 

Havahan Karadeniz, hastane ile personelinden çok memnun olduğunu vurgulayarak, "Hastane iyi, adamları iyi. Maşallah. Herkese söyleyeceğim. Allah razı olsun." diye konuştu.

Yorumlar (0)