104 yaşında koronavirüsü yendi: Hiç evden çıkmamıştım!

Adıyaman'da yeni tip koronavirüsü (Covid-19) atlatmayı başaran 104 yaşındaki kadın, aslında hiç evden çıkmadığını söyledi. 

YAŞAM 22.09.2020, 09:16
104 yaşında koronavirüsü yendi: Hiç evden çıkmamıştım!

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde yaşayan Beyaz Kaplan, bir süre önce rahatsızlık geçirdi.

104 yaşındaki kadın, bunun üzerine Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kızıyla beraber oturan Beyaz Kaplan'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı.

Hastaneye yatırılan yaşlı kadın, burada tedavi altına alındı. Yeni tip koronavirüsü (Covid-19) atlatmayı başaran Beyaz Kaplan, hastaneden taburcu edildi. 

"Çok sağlıklı besleniyordu"

Beyaz Kaplan'ı hala konuşma güçlüğü yaşadığı görüldü. Yaşlı kadının kızı olan Fatma Kaplan, annesinin şimdiye kadar hep taze meyve ve pekmez tükettiğini, her zaman doğal beslenme tarzına sahip olduğunu söyledi. 

Fatma Kaplan, Beyaz Kaplan'ın çok sağlıklı olduğuna dikkat çekerek, annesine ilk başta soğuk algınlığı için faydalı olan gıdalar verdiklerini, durumunun kötüye gitmesinin ardından hastaneye götürdüklerini ifade etti.

"Sıkıntılı günler geçirdik"

Annesine uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını aktaran Fatma Kaplan, kendisinin de yanında refakatçi olarak bulunduğunu kaydetti.

Fatma Kaplan, çok sıkıntılı günler yaşadıklarını, insanın sadece başına gelince anlayabileceğini söyledi. 

"Bir hafta boyunca nefes alamadı"

19 gün sonra Beyaz Kaplan'ın iyileşerek taburcu olduğunu anlatan Fatma Kaplan, annesinin bir hafta boyunca hiç nefes alamadığını ve solunum cihazıyla yaşayabildiğini ifade etti.

Fatma Kaplan, doktorların annesiyle çok iyi ilgilendiğine dikkat çekerek, sağlık görevlilerinin pozitif bir enerjiye sahip olduklarını ve annesine çok iyi baktıklarını belirtti. 

"Poşetten bile bulaşıyormuş"

Tedbirlere uymayan kişilere uyarıda bulunan Fatma Kaplan, annesinin hiç dışarı çıkmadığı halde yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını söyledi.

Bir poşeti bile eve getirince yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşabildiğini aktaran Fatma Kaplan, bu nedenle herkesin gerekli önlemleri alarak dışarı çıkması gerektiğini ifade etti.

Fatma Kaplan, insanların kendilerini düşünmeseler bile çevrelerinde bulunanları düşünmesi gerektiğini kaydetti. 

"Dışarı adım atmadım"

Beyaz Kaplan, taburcu olduğu için çok mutlu hissettiğini belirterek, evden hiç dışarı adım atmadığını, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) nasıl bulaştığını hiç anlamadığını söyledi.

Yorumlar (0)