102 yaşına giren dev kaplumbağaya doğum günü sürprizi! 

Kocaeli’de bulunan bir hayvan bahçesinde hayatını sürdüren ‘Tuki’ adındaki dev kaplumbağa, 102 yaşına bastı. Doğum günü sebebiyle, bakıcıları tarafından en sevdiği yeşilliklerden oluşturulan doğum günü pastasını gören ‘Tuki’, tüm yeşillikleri afiyetle yedi. 

YAŞAM 16.04.2022, 14:12 16.04.2022, 14:34
102 yaşına giren dev kaplumbağaya doğum günü sürprizi! 

3 bini aşkın canlıyı bünyesinde barındıran Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nin en yaşlı hayvanı konumunda olan dev kaplumbağa Tuki’ye doğum günü sürprizi yapıldı. Ortalama 250 senelik yaşama süreleri olduğu belirtilen bir Aldabra Kaplumbağası olan Tuki için bakıcıları kolları sıvayarak, yeşilliklerden oluşan bir doğum günü pastası yaptı. 1920 yılında hayata gözlerini açan Tuki, özenle yapılan yeşillik pastasını görünce hemen tepsiye yanaşarak sebzelerini yemeye başladı. Tüm yeşillikleri afiyetle bitiren Tuki’ye bakıcıları ve personeller de yoğun ilgi gösterdi.  

“Adeta buranın gözbebeği konumunda”

Tuki’nin 10 seneyi aşkın bir süredir bakıcılığını yapan Musa Duran, çok özel bir canlıyı hayvanat bahçelerinde ağırladıklarını dile getirerek, “Gerçekten çok sevdiğimiz bir dostumuz Tuki. Adeta buranın gözbebeği konumunda. Ben 10 senedir bakımları ile ilgileniyorum. Kolay yanları da var ancak elbette zor tarafları da oluyor. Bugün kendisi 102 yaşına bastı. Bizler de bu özel günü sebebiyle ona yeşilliklerden oluşan bir pasta yapmak istedik” ifadelerini kullandı. 

“Günlük olarak baktığımızda 7 kiloya yakın yeşillik yiyor”

Tuki’nin yaşlı görünümüne rağmen aslında gençlik çağında olduğunu vurgulayan Musa Duran, “Bu cins kaplumbağaların ortalama ömürleri 250 senedir. O sebeple şuan çok yaşlı bir hayvan diyemeyiz kendisine. Vatandaşlarımızın kendisine yönelik yoğun bir ilgisi var. İri yapısı sebebiyle çok dikkat çekiyor. Türkiye’de pek çok hayvan bahçesinde bu türe rastlamak zordur. Sabahları kendisini karışık sebze ve meyve ile besliyoruz. Genelde tercih ettiği yiyecekler bunlar zaten. Karpuz gibi, kabak gibi yiyeceklerle bunları destekliyoruz. Günlük olarak baktığımızda 7 kiloya yakın bir yeşillik yiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)