1000 km hızla, sosyal mesafede, pergel gibi çizdiler!

Açısı doğru hesaplanmadığında pergelle çizilmesi bile hayli zor olan hilali Türk Yıldızları Konya semalarına jet ile çizdi. Jetler 1000 kilometre hızın üstünde bile sosyal mesafeyi korudu.

YAŞAM 14.08.2020, 12:45
1000 km hızla, sosyal mesafede, pergel gibi çizdiler!

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında konuşlu, dünyanın en iyileri arasında zirvede yer alan akrobasi timi Türk Yıldızları, jetlerle gökyüzünde hilal figürü oluşturarak kendilerine hayran bıkatırdı.

Süpersonik jetlerle gösteri yapan dünyanın en iyi akrobasi timi Türk Yıldızları, eğitim uçuşları ve gösterileriyle de mest ediyor.

Türk Yıldızları'nın akrotim dünyasına kazandırdığı ve dünyada başka bir ekibin yapamadığı üstün manevra hareketlerini icra eden jetlerin pilotları, fizik, matematik ve geometriye meydan okuyor.

1000 km hızla sosyal mesafe

Vatandaş bankta otururken, otobüse binerken, düğünlere katılırken bir türlü korumayı beceremediği sosyal mesafeyi, akrobat tim saatte 1000 kilometrenin üzerine çıkmalarına rağmen koruyorlar.

Saatte 1000 kilometre hızın üzerine çıkmalarına rağmen sosyal mesafede uçuş yapan pilotlar, eğitim ve gösterileriyle Konya semalarını renklendirirken Konyalıları da gururlandırıyorlar.

Adrenalin için onları izlemek yeterli

Türk halkının Türk Silahlı Kuvvetlere olan güven duygusunu pekiştirmek, huzur düzeyini yükseltmek ve gençlerin havacılığa olan sevgisini ve tutkusunu artırmak maksadıyla oluşturulan akrobasi timinin gökyüzündeki yakın mesafe dansı yürekleri ağza getiriyor.

Pergelle çizilmez, jetle çiziyorlar!

Konya'da eğitim uçuşu kapsamında teker kesen jetler, deftere pergelle çizmenin bile zor olduğu ölçüyü tutturarak gökyüzünde Türk bayrağının sembolü olan hilali tam ölçüsünde çizdi.

Türk Yıldızları Parkı ve etrafında 2 süpersonik uçakla yapılan hilali görenler adeta mest oldu. Semada süzülen dünyaca ünlü Türk Yıldızları akrobasi timi mensubu pilotların gökyüzüne hilal çizmesi, vatandaşı hem büyüledi hem de gururlandırdı.

Yorumlar (0)