100 saattir aranan kadını, 'kayıp haberi' yapmaya giden muhabirler buldu

Denizli'de oğlu ile beraber mantar toplarken dağda kaybolduğu belirtilen 78 yaşındaki Emine Aksoy’u, 100 saatin ardından sağ olarak bulan TRT muhabiri Murat Demirbilekil ve İhlas Haber Ajansı muhabiri Hüseyin Yılmaz, kariyerlerinin en güzel haberini yaptı. Yaşlı kadının yaşamını yitirdiğini zanneden ve ölüm haberi anonsunu gönderen gazeteciler, bir anda Aksoy’un doğrulmasıyla çok büyük sevinç yaşadı.

YAŞAM 12.11.2021, 10:25 13.11.2021, 11:50
100 saattir aranan kadını, 'kayıp haberi' yapmaya giden muhabirler buldu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yaşayan 78 yaşındaki Emine Aksoy'dan, 7 Kasım sabahı saat 11.00 civarında, mantar toplamak için oğlu Osman Aksoy ile beraber evden ayrılmalarının ardından bir daha haber alınamadı. 

Yaşlı kadını muhabriler buldu

4,5 gün boyunca yaşlı kadının kaybolduğu Ercek Dağı'nda didik didik arama çalışmaları yapılmasına rağmen bulunamayan ve ümitlerin artık tükendiği Emine Aksoy, arama çalışmalarını haberleştirmek için kadının kaybolduğu yere giden TRT muhabiri Murat Demirbilek ve İHA Denizli muhabiri Hüseyin Yılmaz tarafından hareketsiz bir şekilde yerde yatarken bulundu.

Ölüm anonsunu çekmeye hazırlanıyorlardı

Yaşlı kadının yaşamını yitirdiğini düşünerek ölüm anonsunu çekmeye hazırlanan gazeteciler, yaklaştıkları yaşlı kadının aniden doğrulmasıyla şok yaşadı. Sevinci ve korkuyu bir anda yaşayan muhabirler, ot yiyerek hayata tutunan yaşlı kadına ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Birilerinin, günler sonra kendisine ulaşması sebebiyle duygusal anlar yaşayan Emine Aksoy, çektiği yorgunluk ve acıya  rağmen başından geçenleri güçlükle de olsa anlatmaya çalıştı. Aksoy'a yiyecek ve su ikram eden muhabirler, ekipleri de olay yerine çağırarak düşme neticesinde kolu kırılan ve yüzünde zedelenmeler meydana gelen yaşlı kadının hastaneye sevkini gerçekleştirdi.

Kaybettiği annesini bulan muhabirlere sarılıp ağladı

Umutların tükendiği bir zamanda annelerinden gelen müjdeli haberle, büyük bir sevinçle dağa koşan Osman ve Mehmet Ali Aksoy, yaşadıkları sevinç karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Annesini, beraber çıktıkları yerde kaybeden Osman Aksoy, annesini bulan muhabirlere sarılarak sevincini yaşadı. “Güzel annem öldük öldük dirildik. Niye beni bırakıp gittin” şeklinde gözyaşı döken Osman Aksoy, “Binlerce kez Allah'ıma şükürler olsun. Allah'ım yardım etti, inşallah size de etsin. Mutlu olun. Ölüme kadar irtibatı kesmeyelim” sözleriyle yaşadığı mutluluğu dile getirdiği aktardı.

“Cinayetten şüphelendik”

4,5 gün süren ve onlarca arama kurtarma ekibinin katıldığı çalışmalara rağmen annesinin bulunamaması üzerine cinayetten şüphelendiklerini ifade eden Mehmet Ali Aksoy, “Çok mutluyuz. Milletimizden, devletimizden Allah herkesten razı olsun. Annemizi bulmak sizlere kısmet oldu. Biz ölüsünü arıyorduk artık. Sağ diye umut etmiyorduk. Biri öldürdü, gitti bir yere attı diye düşünüyordum” açıklamasını yaptı.

“Hareket edince korktuk”

Yaptıkları bu haberi ömürleri boyunca unutmayacağını dile getiren İHA muhabiri Hüseyin Yılmaz, yaşadıklarını şu şekilde aktardı:

“Sağ salim bir şekilde Emine teyzeyi bulduğumuz için fazlasıyla mutluyum. Herkes köyde ölmüş olabileceği ihtimalini konuşuyordu. Ormanlık bölgede aşağıya doğru inerken, hareketsiz bir biçimde teyzeyi gördük. Hayatını kaybettiğini düşünerek, işimiz gereği çekime başladık. Yanına yaklaştığımızda teyze ‘Allah' diyerek doğrulmaya başlayınca biz de korktuk. Ardından sevinçle teyzeye sarıldık. Yiyecek ve su ikram ettik. Ekipleri çağırdık ve onlar bölgeye gelene kadar teyzenin yanından ayrılmadık. Onu sağ salim bulduğumuz için fazlasıyla mutluyum”

Yorumlar (0)