'100 il' açıklaması ilçede heyecan yarattı

Tokat Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, ilçenin altyapı ve üstyapısı, nüfus yoğunluğu, sanayisi ve ekonomisi ile il olmaya hazır durumda olduğunu ifade etti.

YAŞAM 27.06.2022, 18:15
'100 il' açıklaması ilçede heyecan yarattı

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün, ülkemizin il sayısının 100’e yükselebileceği yönündeki açıklaması, il olmayı bekleyen ilçede büyük bir heyecan yarattı. Yurttaşlar tarafından sosyal medya hesapları üzerinden '83 Erbaa il olsun' hashtag'i ile paylaşımlar yapıldı. Binlerce paylaşım ve yorum gelmesi üzerine, söz konusu hasgtag sosyal medyanın gündemine oturdu. 

"İl olmaya hazırız"

Başkan Karagöl, ilçenin altyapı ve üstyapısı, nüfus yoğunluğu, sanayisi ve ekonomisi ile il olmaya hazır durumda olduğunu ifade etti. Hususu sosyal medyada gündem haline getiren hemşerilerine tek tek teşekkür eden Eroğlu, “Burası Tokat'ın en büyük ilçesi olduğundan dolayı il olmak istemiyoruz. Bu yönde bir düşüncemiz yok. Bölgemizde Erzincan ile Amasya arasında bir kent olabiliriz. Altyapısıyla, üstyapısıyla, OSB'siyle, ekonomisiyle, kültürel çalışmalarıyla, sosyal yaşamıyla il olma niyetindeyiz. Biz uzun bir süredir bu düşüncedeyiz. Biz uzun bir süredir il olmak için hazırlıklar yapıyoruz ve eksikliklerimizi ortadan kaldırıyoruz. OSB'den atık su arıtma tesisine, şehir altyapısından üstyapısına kadar hazır durumdayız. İl olma niyetimizi her fırsatta ifade etmeye devam edeceğiz." sözlerini sarf etti.

2021 yılı verileri doğrultusunda ilçenin merkez nüfusu 73 bin 354 iken, ilçenin tamamı ise 99 bin 815 nüfusa sahip.

Yorumlar (0)