10 yıllık öğretmenlik hayatını sonlandırıp kuzularına döndü 

Kayseri’de 10 yıl boyunca öğretmenlik görevi yürüten Gökhan Vurdem, mesleğini bıraktı ve baba işi olan hayvancılığa başladı. 

YAŞAM 21.03.2021, 11:28 22.03.2021, 09:16
10 yıllık öğretmenlik hayatını sonlandırıp kuzularına döndü 

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi, adeta küçükbaş hayvan yeri olarak biliniyor. İlçede 96 bin küçükbaş hayvan bulunurken baharın gelişiyle birlikte hayvanların pek çoğu yavrulamaya da başlamış durumda.

Pınarbaşı ilçesinin Sacayağı köyünde ise hayvancılıkla uğraşan biri var ki gören-duyan herkesi şaşkına uğratıyor.



600 baş koyunu var!

Sacayağı köyünde yaşayan Gökhan Vurdem, 10 yıl boyunca öğretmenlik yapmış biri. Artık öğretmenlik hayatını sonlandıran ve hayvancılığa yönelen Vurdem, koyunları için bir işletme kurdu. Gökhan Vurdem’i ziyaret eden Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, eski öğretmen hakkında şu sözleri dile getirdi: “Gökhan Vurdem’in 10 yıllık öğretmenlik mesleğini bırakarak baba işine, ata mesleğine dönmesi ve çok sayıda hayvandan oluşan sürünün sahibi olması mutluluk verici. Şu anda Pınarbaşı ilçesinin Uzunyayla mevkiindeyiz ki burası, ülkemizdeki önemli küçükbaş hayvan yetiştirme alanlarından biri. Bakanımız, hayvancılığa daha çok önem verilmesini ve ülkemizdeki et açığının kapatılmasını destekliyor. Biz de Bakanımızla aynı görüşteyiz. Genç çiftçilerimizin artmasını diliyoruz.”



“Koyunların ve kuzuların buluşması büyük sevinç.”

Koyunların kuzuları ile ilk buluşmalarının görülmeye değer bir sevinç olduğunu belirten Vurdem, hayvancılığı çok sevdiği için istifa ettiğini ve baba ocağına dönüp bu işle uğraşmaya başladığını belirtiyor. İnşa ettiği işletmede modern sistemlerin kullanıldığını ve bilinçli yetiştiricilik yapıldığını söyleyen eski öğretmen, bu işin zor fakat güzel olduğunu belirtti.

Vurdem, yeni doğan kuzuların yaklaşık 3 ay boyunca anneleriyle aynı ortamda tutulduğunu ve bunun hem koyunlar hem de kuzular için olumlu olduğunu söylüyor. Kuzuların doğumdan sonraki 5 ay boyunca yalnızca günde 2 kez annelerinden ayrıldığını ve bunun alışma süreci için olduğunu belirten işletme sahibi, Tarım ve Orman Bakanlığından koç ve aşı destekleri aldığını; Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı veterinerlerin de kontrol ve aşıları hiç aksatmadığını dile getiriyor. 

Yorumlar (0)