10 yaşında cihaza bağlıydı… Diyarbakır’da bir baba, kızına umut oldu

Diyarbakır’da hayatını sürdüren dört çocuk babası Yılmaz Sezgin, iki böbreği birden iflas eden kızına böbreğini verdi.

YAŞAM 31.07.2022, 17:42 01.08.2022, 12:07
10 yaşında cihaza bağlıydı… Diyarbakır’da bir baba, kızına umut oldu

Diyarbakır'da yaşamını sürdüren Yılmaz Sezgin, büyük bir fedakarlık örneği sergiledi. Dört çocuğu olan baba, uzun zamandır cihaza bağlı yaşayan ve 2 böbreği de iflas eden kızına böbreğini bağışladı.

İki böbreği iflas etti

4 çocuğunun üçüncüsü olan 10 yaşındaki kızı Zeynep Aleyna Sezgin'in geçmiş dönemlerde iki böbreği de iflas etti. Gelişimi gerçekleşmeyen ve cihaza bağlı şekilde hayatını sürdüren küçük kıza uygun böbrek bulunamayınca fedakar baba, çocuğuna böbreğini verdi. Daha sonrasında ise Diyarbakır Gazi Yaşargil Araştırma ve Eğitim Hastanesi'ne yatırılan, Organ Nakil Merkezi'nde tedavisi gerçekleştirilen küçük Zeynep taburcu edildi.

Tedavisi tamamlandı, taburcu edildi

Kendilerine gelen hastanın birkaç ay öncesinde çocuk nefrolojisi tarafından yönlendirildiğini aktaran Genel Cerrah Doç. Dr. Nurettin Ay, “Henüz 10 yaşında küçük bir kız çocuğu olmasına nazaran kronik böbrek hastalığından ötürü gelişim geriliği yaşanıyordu. Babası daha sonra böbreğini vermek istedi. Biz de bu şekilde hazırlıklarımızı gerçekleştirdik. Ramazan ve Ece hocalarımızla beraber inceledik. Daha sonra ise doğru bir alıcı olduğuna dair engel teşkil eden bir durum görmedik. Geçtiğimiz hafta ameliyatı da gerçekleştirdik. Ece hocamızın da incelemesi sonrasında bugün için taburcu etme düşüncemiz bulunuyor. Ameliyatta gayet başarılı bir şekilde geçti. Operasyonun ardından gelişen süreçte gayet güzel bir şekilde geçiyor. Şu an için bir çocuk seviyesinde, bundan sonrası için gelişiminde ilerleme oluşmasını bekliyoruz” dedi.

“Galiba her baba yapardı”

Kızının böbreklerinin iflas ettiğini aktaran Baba Yılmaz Sezgin, “Doktorların üstün çabaları sayesinde kızım kurtuldu. Ben gönüllü bir şekilde böbreğimi bağışladım. Galiba her babanın yapacağı bir hareketti. Buradan herkese teşekkürlerimi yolluyorum. Benim dört çocuğum var, bu kızım da üçüncüsü. Bir insan evlat ayırt etmez, benim için hepsi aynı. Allah’a şükür şu anda sağlığı yerinde. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)