10 şehirdeki 453 yerleşim yerine ulaşım kapandı 

Yurtta seyreden olumsuz hava koşulları sebebiyle Siirt, Kastamonu, Kars, Erzurum, Hakkari, Bitlis, Muş, Van, Bingöl ve Sivas’ta toplam 453 yerleşim birimine ulaşan yollar kapandı. Ekipler, yolları açmak için canla başla çalışıyor. 

YAŞAM 20.12.2021, 07:27 21.12.2021, 09:14
10 şehirdeki 453 yerleşim yerine ulaşım kapandı 

Dün sabah saatlerinde yurt genelinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ülke genelinde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Rüzgarın da eklenmesiyle birlikte özellikle yüksek kesimlerde hayatı durma noktasına getiren hava durumu sebebiyle 10 şehirde 453 yerleşim birimine ulaşan yollar kapandı.  

Sivas'ta köy yolları kapandı 

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sebebiyle Ulaş, Suşehri, Koyulhisar, İmranlı ve Doğanşar ilçelerine bağlı 39 köy yolunun kapandığı bildirildi. Karla mücadele etmek için görev başında olan ekipler, gece saatlerinde köy yollarını açmak için çalışmalara başladı. Çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Kar yağışı, şehir merkezinde de aralıklı olarak devam ediyor. 



Bingöl’de 130 köy yolu kara teslim oldu 

Bingöl İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre Yedisu, Adaklı, Solhan, Genç, Kiğı ve Karlıova ilçelerine bağlı olan toplam 130 köyün ulaşımı kapandı. Belediye ve İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını gece saatlerinden bu yana sürdürüyor. Erzurum-Bingöl yolunun da kara teslim olmaması için sabah saatlerine kadar vardiyalı şekilde çalışmalar yapıldı. Belediye ekipleri ise merkez birimlerde sokak ve caddelerin kardan kapanmaması için temizleme çalışmalarını yürütüyor. 



Van’da ulaşım kapandı, çocuklar bayram etti 

Van Büyükşehir Belediyesince yapılan açıklamada, şehirde yoğun şekilde yağışını sürdüren kar sebebiyle 25 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Yolların açılması için ekiplerin çalışmaları sürerken bu durumun keyfini ise çocuklar çıkartıyor. Bidon, poşet ve kızaklarla yüksek tepelerden kayan çocukların keyfine diyecek bulunmuyor. 

Muş’ta 2 gündür kar yağıyor 

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür tarafından yapılan açıklamada, şehir genelinde kar yağışının 2 gündür sürdüğü belirtildi. Şehir genelindeki 63 yerleşim biriminin ulaşımı kapandı fakat gece saatlerinden bu yana açılması için çalışmalar devam ediyor. Karla mücadele ekipleri, vardiyalı sistemler yollarda çalışıyor. 

Bitlis'te çalışmalar gece boyunca sürdü

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar yağışının özellikle yüksek yerleşim birimlerinde hayatı durma noktasına getirdiğini, 50 yerleşim birimine ulaşım sağlanamadığını kaydetti. Ekipler yolların açılması için çalışmalarını gece boyunca devam ettirdi. 



Hakkari’de 6 yerleşim birimine ulaşılamıyor 

Hakkari’de 6 yerleşim birimine ulaşılamadığı bildirildi. Karla mücadele ekipleri, yolları açmak için çalışmalarını devam ettiriyor. 

Erzurum’da kar, şiddetini artırarak sürüyor 

Erzurum’da iki gece önce başlayan kar, dün sabah itibarıyla şiddetini artırarak devam etti. Dün gün içinde etkili olan yağış, gece saatlerinde de azalmadı. Bazı yerleşim birimlerinde yaklaşık 2 gündür yağan kar sebebiyle 60 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, vardiyalı sistemle yolları açmaya çalışıyor. 

Kars’ta 2 gündür kar yağıyor 

Kars İl Özel İdaresi, şehir genelinde 2 gündür kar yağdığını ve tipi ile birlikte ulaşımda aksamaların yaşandığını aktardı. Susuz’da 5, Selim’de 11, Sarıkamış’ta 7, Kağızman’da 6, Digor’da 9, Arpaçay’da 4, Akyaka’da 3 ve merkeze bağlı 5 köy yolu kar sebebiyle kapandı. Karla mücadele ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor. 



Kastamonu’da kar 30 santimi buldu 

Kastamonu İl Özel İdaresi, şehir genelinde kar kalınlığının 30 santimi bulduğunu açıkladı. Merkeze bağlı 19 yerleşim biriminin yolları ulaşıma kapandı. Özellikle yüksek rakımlı yerler için yol açma çalışmaları aralıksız devam ediyor. 

Siirt’te Pervari ilçesi "kapandı"

Siirt’te etkili olan kar yağışı özellikle Pervari ilçesini kara gömdü. 11 yerleşim birimi ulaşıma kapanırken Geçitepe’te araçların mahsur kaldığı bilgisi alındı. Uzun saatler süren çalışma sonucu yolda mahsur kalanlar kurtarılırken kapalı yolların açılması için çalışmalar devam ediyor. 

Yorumlar (0)