10 santim karla kaplanan Uşak’ta hayat felç oldu 

Uşak’ta dün akşamdan bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı, vatandaşları ve sürücüleri olumsuz etkiledi. Van Valiliği’nden yapılan son açıklamaya göre bugün için okullar tatil edilmişti. Sabah saatlerinde dışarı çıkarak kartopu oynayan çocuklar gönüllerince eğlenirken sürücüler zor durumlar yaşadı. Kentin en işlek caddelerinde araçlar yolda kaldı. 

YAŞAM 18.01.2022, 12:43 18.01.2022, 12:59
10 santim karla kaplanan Uşak’ta hayat felç oldu 

Uşak’ta dün akşamdan bu yana aralıklarla etkili olan kar yağışı, özellikle sabaha karşı etkisini büyük oranda artırdı. 10 santimetreyi geçen kar kalınlığı sebebiyle Uşak Valiliği açıklama yaparak 18 Ocak Salı günü için eğitim öğretime ara verildiğini duyurmuştu. Hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı olan personellerin de idari izinli sayılacağı bildirilmişti. 



Kar yağışı hayatı felç etti 

İzinli olmayan ve sabah işe gitmek için yola çıkan sürücüler, oldukça zor anlar yaşadı. Şehir merkezinde zaman zaman 10 santimetreyi geçen kar yağışı hayatı adeta felç etti. Hala devam eden kar yağışı ekiplere de zor anlar yaşattı. 



Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Uşak için verdiği kar yağışı uyarısı etkisini konuşturmaya devam ederken kentin en işlek caddeleri ile İzmir-Ankara karayolunda araçlar yolda kaldı. Yolda kalan araçların ve sürücülerin imdadına trafik polisleri yetişti. Kar ve buzla kaplanan yollarda araçlar hareket edemeyince trafik polisleri ve zaman zaman da vatandaşlar, araçları iterek hareket ettirmek için canla başla uğraştı. 

Yorumlar (0)