10 eğlence mekânı mühürlendi!

Bodrum'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine riayet edilmeyen 10 eğlence mekânı kapatıldı. 

YAŞAM 08.08.2020, 13:44
10 eğlence mekânı mühürlendi!

Sağlık Bakanlığı tarafından sık sık yapılan uyarılara rağmen eğlence mekânlarında vatandaşların maske takmadıkları ve sosyal mesafe kuralına uymadıkları görülüyor.

Bu nedenle Muğla'nın gözde turizm merkezinde polis ekipleri tarafından eğlence mekânlarına yönelik önemli denetimler gerçekleştirildi. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine riayet etmedikleri tespit edilen 10 eğlence mekânı mühürlendi.  Konuya ilişkin açıklama Bodrum İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'ndan geldi.

"Kafe ruhsatı alarak yasağı deliyorlar"

Söz konusu açıklamada, daha önce belediyeden kafe ruhsatı alarak faaliyet gösteren diskotek veya barların maske, sosyal mesafe ve hijyen gibi yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine riayet etmedikleri, söz konusu mekânların kafe olarak değil yine diskotek veya bar olarak çalışmayı sürdürdükleri, bu durumu da Türkiye genelinde diskotek veya barlara yönelik uygulanan yasağı delme aracı olarak kullandıkları ifade edildi. 

Kolluk birimleri tarafından Bodrum İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'na sunulan belgelere göre, bunun kesin bir şekilde ortaya konduğu belirtildi. 

"Sosyal mesafe kuralına riayet etmedikleri için..."

Açıklamada, söz konusu mekânların faaliyet göstermesi yasak olan bar ve diskotek gibi çalışmaya devam ettiği, bunların yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılması bakımından tehlike meydana getirdiği, sosyal mesafe kuralına riayet etmedikleri için de açık olmayı sürdürmelerinin ciddi derecede riskli olduğu kaydedildi. 

Bodrum'da kolluk birimleri tarafından belirlenen ve diskotek veya bar gibi çalışan mekânların faaliyet göstermesine müsaade edilmeyeceği, bu mekânların faaliyetlerine son verileceği, restoran ve kafe ismi altında diskotek veya bar olarak faaliyet gösterilmesinin mümkün olmayacağı ve söz konusu kararın hem belediyeye hem de polis, sahil güvenlik ve jandarma ekiplerine iletileceği aktarıldı.

Yorumlar (0)