1 yılda 92 kilo verdi: 'Hayattan keyif almaya başladım'

Osmaniye’de esnaflıkla uğraşan ve 189 kiloda olan Bünyamin Maskan, 1 yılda 92 kilo vererek 97 kiloya indi. 

YAŞAM 19.04.2021, 13:28 20.04.2021, 10:57
1 yılda 92 kilo verdi: 'Hayattan keyif almaya başladım'

Osmaniye’de yaşayan ve esnaf olan 42 yaşındaki Maskan, 2 yıl önce sağlık problemleri nedeniyle aile hekimine başvurdu.

1 yılda 92 kilo verdi

Aile hekimindeki kontrollerde doktor, aşırı kilo sebebiyle demir ve vitamin eksikliği problemiyle karşılaşan Maskan’a, kilolarından kurtulması için bir diyetisyene gitme tavsiyesinde bulundu.

Kilolarından kurtulmak için 189 kilo iken diyetisyene giden Maskan, 1 yılda diyetisyen yardımıyla 92 kilo verdi ve 97 kiloya kadar indi.

Bünyamin Maskan, kilo verme aşamasında sarkma sorunu yaşamamak ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek için spora başladı.

“Gençlerin sözleri gücüme gitti”

Kilo vermesi için birçok sebebi olduğunu söyleyen Maskan, duyduğu tek bir cümle üzerine yeni bir hayata adım attığını ifade etti ve şunları aktardı:

"Kilo vermem için çok sayıda sebep vardı ama en büyük nedeni; bir gün İstanbul’a gitmek için uçağa binmem gerekiyordu ki biletim de cam kenarıydı. Önümdeki koltukta iki genç oturuyordu. Ben yerime geçmeye çalışırken gençler bana bakarak ’Allah’ım bu kadar şanssız olamam’ gibi bir cümle kurdu. O sözler çok gücüme gitti. Bu tarz birçok şey yaşadım ve hepsi bende bir birikim oldu. Kendime bir şans vererek yaşanmaz bu hayattan kurtulmak gerektiğini düşündüm ve çok inanarak yola başladım. Artık yeni bir Bünyamin ortaya çıktı.

1 yılın sonu itibariyle ikili rakamlara ulaştığını söyleyen Maskan, eski günlere dönmek istemediğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

“Bir yılda ikili sayılara ulaştım. Son olarak 97 kiloyu gördüm. Gezmek, yürümek, çalışmak, araba kullanmak bir keyif ki bunların, hayatın her alanında yaşanılabilir bir keyif olduğunu fark ettim. Yeni bir hayata merhaba dedik böylece. İnsan istediğinde her şey mümkün olabiliyor. Bu süreçte kilo vermenin yanı sıra verdiğimiz kiloyu da korumak büyük bir güçlük, bir emek gerektiriyor. Kilo korumak, vermekten daha da zor bir durum. Bir yıldır kilomu koruyorum. Artık yeni hayatıma devam etmek istiyorum. Kötü günlere dönmek istemiyorum. Bu yüzden eskiye ait ne varsa hepsini sildim attım. Ailemle ve çocuklarımla huzurlu ve mutlu, yaşamaktan daha fazla keyif alan bir hayat sürmek istiyorum.”

Yorumlar (0)