1 yılda 1 milyon litre sahte içki ele geçirildi!

İçişleri Bakanlığı, 2020 yılında 1 milyon litre sahte içki ele geçirildiğini belirterek, son dönemde sahte içki zehirlenmelerine bağlı ölümlerden sorumlu olan 40 kişinin tutuklandığını ifade etti. 

YAŞAM 24.10.2020, 11:20
1 yılda 1 milyon litre sahte içki ele geçirildi!

Türkiye'de güvenlik güçlerinin sahte içki üretimi yapan yerlere ve şahıslara yönelik operasyonları devam ediyor. 

İçişleri Bakanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu operasyonlar kapsamında 3.547 şüpheliye yönelik adli işlem uygulandığını ifade etti.

1.020.819 litre sahte içki ele geçirildiğini kaydeden bakanlık, 220.911 şişe sahte içki bulunduğunu ve 142 tane kaçak alkollü içki üretim yerinin ifşa edildiğini bildirdi. 

Bakanlık, son dönemde alkollü içki zehirlenmesi bağlı meydana gelen can kayıplarına ilişkin 100 şüphelinin polis ekipleri tarafından yakalandığını ve bu şüphelilerden 40'ının tutuklandığını aktardı. 

12-13 Ekim günlerinde Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde Mersin, İstanbul ve İzmir'de can kayıplarına yol açan etil alkolünün üretiminin gerçekleştirildiği ve saklandığı belirlenen dört adrese yönelik İstanbul ve İzmir'de operasyon düzenlendiğini belirten bakanlık, alkol üretiminde başvurulan birçok malzeme ve 4 tane damıtma kazanının yanı sıra 16.585 litre etil alkolün bulunduğunu ifade etti. 

Bakanlık, Türkiye genelinde düzenlenen operasyonlar dâhilinde etil alkol ile alkollü içki satışı gerçekleştiren 3.098 tane iş yerinin arandığını ve kontrol edildiğini duyurdu. 

Sahte içki zehirlenmesi yaşayan vatandaşların ilk tespit edildiği 5 Ekim ile 23 Ekim arasında güvenlik güçleri tarafından operasyonların düzenlendiğini belirten bakanlık, söz konusu operasyonlar sırasında 6.102 şişe sahte içki ile 161.062 litre sahte içkinin bulunduğunu kaydetti. 

Bakanlık, kamu sağlığını riske atan sahte içkiye yönelik düzenlenen operasyonların başarılı bir şekilde sürdürüldüğüne dikkat çekti. 

Yorumlar (0)