1 günlük kiralık araç için boş senede imza attı… Hayatı karardı

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşamını sürdüren Emre Tirrun, 2015 senesinde üniversite eğitimi almak için gittiği Denizli'de günübirlik araç kiraladı. Tirrun'un, aracı teslim alırken iddiaya göre imza attığı boş senet sebebiyle hayatı karardı.

YAŞAM 05.06.2022, 13:47
1 günlük kiralık araç için boş senede imza attı… Hayatı karardı

2015 senesinde Pamukkale Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'nü kazanan Emre Tirrun (30), eğitimi için Denizli'ye gitti. Tirrun daha sonrasında küçük eşyalarını taşıyabilmek için günübirlik bir araç kiraladı. İddialara göre, aracın kirasını ödeyen Tirrun’a kullandığı otomobili teslim ederken boş senet imzalatıldı.

Yıllar sonra gelen borç karşısında şoka uğradı

Üniversite eğitimini bitirerek memleketine dönüş yapan Tirrun, doldurulmuş senetle 6 sene sonra 80 bin faiziyle beraber 140 bin TL'lik borçla icraya verildi. Tirrun da araç firmasının kendisine boş senet imzalattığını ve bu şekilde dolandırıldığına dair savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık konu ile ilgili inceleme yaptıktan sonra kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

“Hem sosyal hayatım hem de aile hayatım sarsıldı”

Emre Tirrun yaşadığı mağduriyet hakkında, "Üniversite zamanlarında 80-90 lira karşılığında günübirlik araç kiraladım. Aracı nasıl aldıysam o şekilde geri bıraktım. Aradan 6 sene geçtikten sonra telefonuma bir mesaj geldi. Gelen mesajla neye uğradığımı şaşırdım. Herhangi birine borcum bulunmuyor. Zaten çok zor şartlarda okudum. 2021 senesi ekim ayına yaklaşırken hakkımda oluşturulan 140 bin TL'lik senet yüzünden tüm hesaplarıma, üzerimdeki arabama bile haciz işlemi yapıldı. Gerek sosyal hayatım gerek özel hayatım tümüyle sarsıldı. Birden fazla yere gittik, derdimizi anlattık. Senette bulunan imzanın bana ait olmasından ötürü hiçbir şekilde çıkar yol bulamadık. Ben savcılığa da gittim. Dolandırıldığımı anlattım ve suç duyurusunda bulundum. Bu şahısların mağduriyet yaşattığı tek kişi ben değilmişim. Benimle beraber birkaç kişi daha bu durumdan dolayı zorluk çekmiş. Hepimizde aynı kişiler tarafından dolandırıldık" şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)