1 aylık bebek için 6 saatlik mücadele...

Van'da 1 aylık bir bebeğin pansumanının yapılabilmesi için belediye ve sağlık ekipleri 6 saat boyunca karla yoğun biçimde mücadele ettiler.

YAŞAM 31.01.2021, 11:45 31.01.2021, 17:18
1 aylık bebek için 6 saatlik mücadele...

Van ili Çaldıran ilçesinde sağlık personeli, yoğun tipi ve kar sebebiyle yolu kapanan Suveren Mahallesi'nde 1 aylık hasta bebekleriyle mahsur kalan aileye, belediye ekiplerinin desteğiyle 6 saat süren yoğun çabalar sonucunda ulaştı ve minik bebeğin pansumanını gerçekleştirdi.

Çaldıran ilçesine 15 kilometre mesafede bulunan Suveren Mahallesi'nde Rabia Kırmızı'nın yakınları, hidrosefali hastası bebeklerinin ameliyat sonrası pansumanını yaptıramayınca 112 Acil Sağlık ekiplerinden destek talebinde bulundu.

Suveren Mahallesi'ne giden 112 Acil Sağlık ekibinin içinde olduğu ambulans, mahalleye 10 kilometre kala yoğun kar ve tipi sebebiyle yoldan çıktı ve kara saplandı.

Sağlık ekibinin durumu haber vermesi ve yardım istemesi üzerine bölgeye Çaldıran Belediyesi tarafından karla mücadele ekipleri yönlendirildi. Belediye ekipleri uzun uğraşlar neticesinde ambulansı saplandığı yerden kurtardı.

Yoğun tipi ve kara karşın saatler boyunca uğraşarak yolu açmayı başaran karla mücadele ekipleri, sağlık görevlilerinin hasta bebeğe ulaşarak pansumanını yapmalarını sağladı.

Bebeğin ailesi, büyük çaba göstererek bebeklerinin pansumanını yapan sağlık ekibine ve sağlık ekibinin kendilerine ulaşmasını sağlayan belediye ekiplerine teşekkürlerini iletti.

Yorumlar (0)