En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

Uyuşturucunun düşürdüğü sokaklardan nasıl kurtulduğunu yazdı

YAŞAM 04.09.2019, 12:34

Eski madde bağımlısı Yücel Kuran, 18 yıl boyunca kullandığı uyuşturucudan tedavi olarak kurtuldu ve "Beynimdeki Düşman" adlı kitabı yazdı
İlk olarak 18 yaşında arkadaşının teklifiyle esrar kullanmaya başladığını aktaran Kuran, önceleri bağımlılık yapmadığını, buna güvenerek kullanmaya devam ettiğini söyledi. Yavaş yavaş madde bağımlısı olan Kuran bu sırada askere gittiğini, daha sonra ise evlenip bir kız çocuğu sahibi olduğunu belirtti. Turizm sektöründe çalışan Kuran, iş hayatında başarılı olduğunu, ancak bir yandan da madde kullanmaya devam ettiğini kaydetti.

İşini kaybettikten sonra anne ve babasının evinde yaşamaya başlayan Kuran, daha sonra ailesinin evinden de ayrılarak, yaklaşık iki sene boyunca sokaklarda kaldığını belirtti. Bir hastanenin bahçesinde araçlara park için yardımcı olduğunu böylelikle harçlık kazandığını belirten Kuran, sokakta yaşamanın çok zor olduğunu ifade etti. Daha sonra dışarı atıldığını, bundan sonra da metrobüs duraklarında yatmaya başladığını kaydetti.

Hayatının artık değiştiğini, her gün yüzlerce sayfa kitap okuduğunu söyleyen Kuran, "İlk olarak tiyatro oyunu yazdım ve bağımlı arkadaşlarımla oynadık, sonra üç tane daha oyun yazdım. Sonra kitap yazmaya karar verdim ama tek başıma yazmam imkansız, ekipçe başardık. Ben 45 günde 437 sayfa kitap yazdım ve basmaya karar verdik." dedi.


 

Yorumlar (0)