Yeşilyurt’ta tarımsal üretime hız verildi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Malatya’nın tarımsal üretimi ile ilgili açıklamasında, “AR-Ge ve Tarımsal Üretim Sahamızda kuru fasulye, buğday, arpa, buğday üretiminde kullandığımız rulo çim üretimlerimize kesintisiz şekilde devam ediyoruz” dedi.

TARIM 20.06.2022, 16:54 21.06.2022, 15:10
Yeşilyurt’ta tarımsal üretime hız verildi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar tarımsal üretimi hakkında yaptığı açıklamada, “Tarımsal İmalat ve AR-GE Sahamızda buğday, kuru fasulye, arpa ve yeşil alan işleyişimizde kullandığımız rulo imalatımıza aralıksız şekilde devam ediyoruz. Tarım bölgelerine sağladığımız hizmetlerle ülkemizin tarım politikalarına destek sağlıyoruz” şeklinde ifade etti.

Yeşilyurt imalat kapasitesini üst düzeylere çıkardı

Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın projeleri içerisinde bulunan Cumhuriyet Örnekköy'de 177 dönümlük alan üzerinde inşa edilen AR-Ge ve Tarımsal Üretim Sahası kuru fasulye, buğday, arpa ve rulo çim imalatında ki kapasitesini her geçtiğimiz sene daha ileri bir düzeye çıkartıyor.

Büyük bir başarı elde ettiler

Yeşilyurt'u tarım yatırımlarında marka ve örnek bir ilçe haline getirmek için tarımsal hizmetlere büyük bir değer gösterdiğini dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, geride bıraktıkları üç senelik dönemde rulo çim ve bakliyat imalatında düşündükleri hedefin üzerine çıkarak büyük bir zafer elde ettiklerini söyledi.

Tarımsal ekonomiye destek sağlıyorlar

Dünya'da meydana gelen iklimsel değişikliklerle beraber gıda krizi sıkıntılarının çözüme ulaştırılması için tarımsal bölgelerdeki yatırımların büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Çınar, Yeşilyurt'ta gerçekleştirdikleri tarımsal yatırımlar ve çiftçilere yönelik yardımlarla ülke genelinde yürütülen tarımsal politikalara destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

Atıl haldeki bölgeleri ekonomiye kazandırıyorlar

AR-GE Sahasında ve Tarımsal Üretimde kapasiteyi her geçen sene yükselttiklerini ifade eden Başkan Çınar, “Seçimlerden bu yana devamlı olarak dile getirdiğimiz tarımsal yatırımları her geçen sene daha fazla geliştiriyoruz. Son zamanlarda dünya çapında yaşanan iklimsel farklılıklar gıda sıkıntılarına yol açıyor. Yatırım arazilerini fazlalaştırmak zorundayız. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta hizmete soktuğumuz AR-GE Sahası, Tarımsal Üretim ve Yeşil Gıda Seracılık faaliyetlerimizle beraber atıl halde olan bölgelere tekrar ekonomiye kazandırıp, üretim bölümlerini çoğalttık” ifadesinde bulundu.

Bakliyattan çime kadar birçok ürün elde ediliyorlar

Sistemli ve planlı çalıştıklarını dile getiren Başkan Çınar, “Üç senelik zaman aralığında 3 ton kuru fasulye ve 5 ton nohut üretimi yaptık. Özel paketlere koyduğumuz bakliyatları Emanet Çarşımız aracılığıyla ihtiyaç sahibi kişilere dağıttık. Bunun haricinde 120 bin metrekare bölgede 20 ton arpa üretimi, 15 bin metrekarelik bölgede ise 6 ton buğday üretimi sağlayarak bu sektörde büyük bir başarıya ulaştık. 2020 senesinde üretim alanlarımıza kattığımız rulo çim imalatımızda hız kesmeden devam ediyor. Öncelikli olarak Beylerderesi Şehir Parkı Millet Bahçesi ve ilçemizin muhtelif alanlarındaki yeşillendirme amacıyla kullandığımız rulo çimlerimizi kendi tesislerimizde üretiyoruz. Daha sonra ise belediye bütçemizi kâra geçirip, yöre iklimine uygun sağlam ve güzel çim üretimleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Ürettiklerimizle ihtiyaç sahiplerine yardım edeceğiz”

2020 ile 2022 seneleri arasında toplam 80 bin metrekare rulo çim üretimi yaptıklarını belirten Çınar, “Hava sıcaklarının artmasıyla beraber daha önceden düşüncesini oluşturduğumuz buğday ve arpa ekimlerimizi de gerçekleştireceğiz. Ürünlerimiz hazır hale getirildikten sonra hasadını yaparak öncelikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza daha sonra ise üreticilerimize ulaştıracağız. Hayvancılık, tarım ve gıda işleriyle meşgul olan çiftçilerimize burada ki üretimlerimizle yardımlarımız fazlalaşarak devam edecektir” diye konuştu.

“Düzenlenecek etkinliklerle tanıtımımızı yapacağız”

Tarımsal hizmetlerde dinamik ve hareketli bir dönemden geçtiklerine vurgu yapan Çınar, “Ülkemizin tarımsal stratejilerine bizlerde yereldeki çalışmalarımızla elimizden geldiği kadar destek sağlamaya çalışıyoruz. Üretim sektörümüzle, fide ve fidan ekimlerimizle, çiftçilerimize yönelik desteklerle gerekse de teçhizat ve aletlerle katkılarımız her geçen sene daha da arttırıyoruz. Organik ve doğal ürünlere ulaşımı rahatlatabilmek ve daha fazla ürün alabilmek için üzerimize düşen görevleri gerektiği şekilde yerine getirmeye çabalıyoruz. Fiziksel yatırımlarımızın haricinde farklı etkinliklerle, tarımsal ürünlerimizin daha geniş kesime ulaşmasına liderlik ediyoruz. 23 ile 26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz 27. Yeşilyurt Spor, Kültür ve Kiraz Festivalimiz aracılığıyla kirazımızı, kayısımızı ve diğer tüm tarımsal ürünlerimizin sunumunu yaparak, ilçemize kattığımız tarımsal yatırım alanlarımızın yöremize kattığı tüm değerleri gelen davetlilerimizle paylaşacağız” dedi.

“Yeşilyurt’u tarım kenti haline getireceğiz”

Tarımsal üretimi fazlalaştırmak için daha fazla çalışacaklarını dile getiren Çınar, “Daha fazla mesai yapacağız ve üretim bölgelerinin miktarını artıracağız. Üreticilerimize ve çiftçilerimize yönelik desteklerimiz devam edecektir. Meyve ve sebze fidanlarının ekimi ile hasat zamanını yakından izleyerek, üretimin yükselmesi için elimizden geleni yapacağız. Rulo çim ve bakliyat imalatımızla, çiftçilerimizle yönelik yardımlarımızla Yeşilyurt'umuzu tarım şehri yapma amacına bir adım daha yaklaşacağız” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)