Vatandaş Karadeniz Somonuna yöneldi!

Hamsi’de avlanma yasağı 7 Şubat’a kadar uzatıldı ancak balık seven vatandaşların alternatif olarak hamsi yerine, fiyatı 30 liraya kadar düşen Karadeniz Somonuna yönelmeye başladığı görüldü.

TARIM 29.01.2021, 09:35 30.01.2021, 09:17
Vatandaş Karadeniz Somonuna yöneldi!

Hamside avlanma yasağı, son olarak alınan karar gereği 7 Şubat 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Hamsi avlanma yasağı hakkında konuşan balıkçı Kenan Balcı, yasağın süresinin uzatılması kararı sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Gelecek nesil hamsiyi tanısın, nesli tükenme tehlikesi altına girmesin diye hamsi özenle korunuyor. Küçük hamsilerin tutulması yasak ve denetimler çok sıkı. Aslında bu karar, biz balıkçıları da koruyan bir karar. Kısıtlama denilince akla engelleme gibi geliyor ama balıkçılar olarak yasağın hem balık neslini, hem tüketenleri hem de bizleri koruduğunu bildiğimiz için içimiz çok rahat, çok huzurluyuz, çok mutluyuz.

Hamsi satmayalım, yeter ki gelecekte evlatlarımız torunlarımız hamsinin ne olduğunu bilmeden, lezzetinin nasıl olduğunu bilmeden yaşamasın ve bu muhteşem lezzetten mahrum kalmasın.

Bu tür kararlar hamsiye geçici olarak erişimi engeller ama sonuçta her dönem mutlaka alternatifi olur, her ne kadar hamsinin yeri başka olsa da.

Hamsiye geçici olarak ulaşamadığımız zamanlarda yerine Karadeniz Somonunu tüketebiliriz. Hem lezzeti hem de fiyatının 30 liraya kadar gerilemesi sebebiyle vatandaşın rağbet gösterdiğini de görüyoruz.

Karadeniz Somonunun fiyatı şu an uygun. Lezzetini bilmeyenlere tavsiye ediyoruz.”

Yorumlar (0)