Uzun raf ömrüyle Santa Maria cinsi armut üreticiyi memnun etti

Bursa’da yetiştirilen dayanıklılığı ve lezzetiyle bilinen “Santa Maria” cinsindeki armudun fiyatı ve verimi üreticisini memnun etti.

TARIM 21.08.2021, 12:01 22.08.2021, 09:09
Uzun raf ömrüyle Santa Maria cinsi armut üreticiyi memnun etti

Türkiye’de armut üretiminin yarıya yakınının gerçekleştirildiği Gürsu Ovası’nda yetiştirilen “Santa Maria” cinsindeki armudun temmuz ayının sonunda başlamış olan hasadı sürüyor.

Üreticiyi rekolte memnun etti

Ovada iyi tarım uygulamalarıyla üretim gerçekleştirilerek bu seneki meyvedeki verim, kalite ve 3-5.5 TL arasında değişkenlik gösteren alım fiyatı üreticiyi mutlu etti. Yaklaşık olarak 50 bin dönümlük alanda yetiştirilen armuttan bu sene 120 bin tonluk rekolte beklendiği kaydedildi.

Gürsu İlçe Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Ali Özcan, armutta hasadın 15 gün daha devam edeceğini kaydetti.

Bu sene meyvede bir hastalık olmadığını söyleyen Özcan, “Ovada geçtiğimiz seneye eş değer bir verim bulunuyor. Bir hastalık olarak sıkıntı yok, dolu gibi herhangi bir problem yok. gayet iyi.” şeklinde konuştu.

Meyve toplanmaya bu yıl geç başlandı

Kış aylarında meyvelerin çiçeklenme döneminde kırağı yaşandığını söyleyen Özcan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Çiçeklenme uzun bir süre devam etti. 1-1,5 ay aralıklarla ağaç 3-4 periyotta çiçek açtı. Hasat bundan dolayı geç kaldı. Normalde 15-20 Temmuz gibi başlıyordu. Bu yıl ay sonunda başladık, 25 Temmuz tarihinde bir tane armut kopmadı. Geç başladığımızdan dolayı yeni yeni meyve kıvama geliyor. Başka da bir problem bulunmuyor.” dedi.

Raf ömrü uzun olduğundan dolayı bu cins armudun Ukrayna, Rusya ve Avrupa’ya ihraç edildiğini söyleyen Özcan, rekolteden memnun olduklarını kaydetti.

Yorumlar (0)