Usulsüz gıda için Whatsapp şikâyet hattı açılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, vatandaşların gıda ürünlerine ilişkin sıkıntıları için Whatsapp şikâyet hattı açılacağını duyurdu.

TARIM 17.02.2020, 12:27 17.02.2020, 15:16
Usulsüz gıda için Whatsapp şikâyet hattı açılıyor!

81 ilde 6 gün boyunca yapılacak ürün bazlı gıda denetimleri başladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuya ilişkin açıklamada bulundu. 

"İlk olarak süt ve süt ürünleri denetlenecek"

Bakan Pakdemirli, ilk denetim alanının süt ve süt ürünleri olacağını kaydederek, "Gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını artırmak amacıyla, hafta boyunca sürecek seferberliğimizde, ilk noktamız, süt ve süt ürünleri üreten iş yerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan iş yerleri olacak. Gıdada sahtecilik yapanlara göz açtırmıyoruz, açtırmayacağız." dedi.

"Whatsapp şikâyet hattı açılacak"

Yakında WhatsApp şikâyet hattı açılacağını belirten Pakdemirli, "Vatandaşların gıda ürünlerine ilişkin şikâyetlerini buradan alacağız." açıklamasını yaptı. 

Pakdemirli, Alo 174 Gıda Hattı'na son bir senede vatandaşlar tarafından 2 milyon 311 bin 593 arama gerçekleştirildiğini kaydederek, "Bu aramalardan 672 bin 256'sı gıda ihbar ve şikayet kapsamında oldu. Bu başvuruların 670 bin 304 adedini sonuçlandırdık. Alo Gıda Hattımıza yüzde 8'lik oranda, 51 bin 844 adet başvuruda yapılan denetimler sonucunda cezai işlem uygulandı." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)