“Üreticinin yüzü bu sene gülecek”

Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk, fındık üreticilerinin yüzünün bu sene güleceğini, 800 bin ton fındık rekoltesinin beklendiğini açıkladı. 

TARIM 30.05.2021, 11:09 30.05.2021, 18:05
“Üreticinin yüzü bu sene gülecek”

Ulusal Fındık Konseyi Başkanı ve Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk: “Kurumların bu seneki rekolte tahminlerini açıklamaya başladı. Bizim makul gördüğümüz beklenti ise 800 bin ton civarında. Fakat bu sayıyı sabit tutmuyoruz, bir miktar üstünde ya da altında olabilir.”

Temmuz ayında sayım yapılacak

Temmuz sayında sayım yapılacağını ve alınan verimin gelecek verim hakkında bilgi vereceğini aktaran Arslantürk, “Şu anda rekolte ya da fındıkla ilgili olumsuz bir gidişat söz konusu değil. Fındığı ne kadar çok tüketirsek o kadar çok satarız, bunu biliyoruz. Şu anda endişe edecek bir durum yok. 800 bin ton rekoltenin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”



Ordu ve Giresun’da şubat ayı ortasında başlayan ve mart sonunda biten soğuk havanın da fındıkta etkili olduğunu belirten Arslantürk, o dönemde yapılan araştırmalarda yaklaşık 70 bin tonluk fındık kaybının yaşandığını; soğuk hava durumu yaşanmasaydı bu sene daha yüksek rekolte elde edileceğini belirtti.

TMO, fındık alım fiyatını bayramdan önce açıklayacak

Arslantürk, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındık alım fiyatı konusundaki açıklamayı Kurban Bayramı öncesinde yapacağını ve fiyatın da 25 TL civarında olacağını öngördüklerini belirtti. 

Yorumlar (0)