TVHB Başkanı Eroğlu “Tarım şuraları tavsiye niteliğindedir”

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB), geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 3. Tarım Orman Şurası’na ilişkin açıklamada bulundu.

TARIM 30.11.2019, 17:56
TVHB Başkanı Eroğlu “Tarım şuraları tavsiye niteliğindedir”

TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu imzasıyla yapılan açıklamada, "Şuralar icra organı değildir. Alınan kararlar tavsiye niteliğinde metinler olup, bu kararların uygulanıp, uygulanmaması veya eksik uygulanması icra makamına aittir" ifadelerini kullandı.

2004’te alınan kararlar uygulamaya aktarılmadı

2004’te yapılan 2. Tarım Şurası’na dikkat çeken Eroğlu, "14 yıl önce gerçekleşen bu toplantıda hayvancılık sektörü ile ilgili hiç kimsenin itiraz edemeyeceği, mera ıslah çalışmalarının tamamlanması, tarım-sanayi-pazar entegrasyonunun sağlanması, tarımsal desteklerin, tarımının yapısal problemlerinin çözümüne katkıda bulunacak şekilde düzenlenmesi, hayvancılık desteklerinin artırılması ve sürekliliğinin sağlanması gibi birçok olumlu kararlar alınmış, ancak uygulamaya aktarılmamıştır" dedi.

“Umarız, bir önceki şuranın aksine bu şuranın sonuçları dikkate alınır”

Yazılı açıklamasında, "3.Tarım Orman Şurası'nın sonuç bildirgesinde yayınlanan altmış maddenin on üçü direk olarak hayvancılığımız ile ilgilidir ve bir öncekine göre daha kapsamlıdır" ifadelerini aktaran Ali Eroğlu, şu sözleri kaydetti:
 
"Türk Veteriner Hekimleri Birliği olarak, Sayın Tarım ve Orman Bakanı'nın ifade ettiği yol haritasını, eylem planını bekliyoruz. Umarız, bir önceki şuranın aksine bu şuranın sonuçları dikkate alınır, kısa süre içerisinde eylem planı ortaya konulur ve çalışmalar başlar.”

Yorumlar (0)