Turunçgilde yeni sezon hasadı başlıyor

Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, "Bütün turunçgil ürünlerinin rekoltesinde artış bekliyoruz." dedi.

TARIM 15.08.2021, 00:15 16.08.2021, 09:05
Turunçgilde yeni sezon hasadı başlıyor

Kaçmaz, turunçgilde yeni sezonun bugün itibarıyla mayer cinsi limon hasadıyla başladığını ve ürünün 20 Ağustos tarihinden itibaren ihraç edilebileceğini açıkladı.

Kaçmaz, basın mensuplarına, turunçgilin yaş sebze meyve ihracatında en önemli bir alt grup olduğunun altını çizdi.

Mayer cinsi erkenci limonun gerekli olgunluğa ulaştığını ifade eden Kaçmaz, "Turunçgil ihraç ve kesim komisyonunun bölgemizde gerçekleştirdiği incelemeler neticesinde mayer cinsi erkenci limonun gerekli olgunluğa eriştiği belirlendi. Mayer cinsi limonun bugün itibarıyla kesimine, 20 Ağustos tarihinde de ihracatına izin verildi. Bu sene pazarda daha erken yer alacağız." dedi.

"Türkiye çok iyi bir konumda"

Kaçmaz, bereketli bir sezon beklediklerini kaydederek, şöyle devam etti:

"Türkiye, turunçgilde önemli bir konuma sahip. Limon üretiminde dünyada 5., ihracatta ise 3. sırada konumlanıyoruz. Bu da limonda ve turunçgilde önemli bir oyuncu olduğumuzun göstergesi. Turunçgil ürünlerinin rekoltesinde yükseliş bekliyoruz. Kalite yönünden bir sıkıntımız yok. Bu sene üretim bölgelerinde doğal bir afet yaşamadık. İzmir'den Hatay'a kadar olan bahçelerde herhangi bir problem yok. Sezon içinde de afetsiz bir sene geçirmeyi diliyoruz."

Turunçgil hasadına mandalinayla devam edilecek

Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz da Mersin'in 'ülkemizin meyve deposu' olarak anıldığını belirtti.

İklimi sebebi ile burada birçok ürünün kaliteli bir şekilde üretildiğini kaydeden Yılmaz, "Turunçgilde yeni sezon erkenci limonla başlıyor. Geçtiğimiz seneye kıyasla beklentimiz daha fazla. Şehir olarak kaliteli turunçgil üretimi yapıyoruz. Mersin Akdeniz Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin en iyi biçimde verim alması için çalışmalarımız sürüyor. Erkenci limonla başlayacak olan turunçgil hasadı mandalina ve diğer ürünlerle devam edecek." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)