Türkiye’nin ceviz fidanı Tortum’da üretilecek!

Erzurum Tortum’da, bölge iklimine uygun ceviz fidanı üretmek üzere kurulan tesis faaliyete geçti. Ceviz fidanları tüm Türkiye geneline yayılacak. Ceviz fidanları tesislerde ıslah edilecek.

TARIM 07.01.2020, 16:48 07.01.2020, 17:47
Türkiye’nin ceviz fidanı Tortum’da üretilecek!

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafınca yapılan bildiriye göre Erzurum’un Tortum ilçesinin toprağına yönelik ceviz fidanı üretilecek.

Müdürlüğün yaptığı açıklamada “Tortum ilçemizde çiftçilerimiz için bölge iklimine uygun ceviz fidanı üreteceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan çalışmalar neticesinde bölgeye ceviz fidanı üretim tesisi kuruldu. Tesiste bölge ve ülke geneli için değişik ceviz türlerinde sera ve topraklı alanlarda yetiştirilip dağıtımı yapılacak.
 
Ceviz fidanı üretim alanı kapalı alanda 1,5 dekar; toplamda 13 dekar!
 
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafınca yapılan açıklamada şu sözler kaydedildi:

“Tortum İlçemizde 1,5 dekar kapalı toplamda 13 dekar alanda yapımı tamamlanan ceviz fidanı üretim tesisinde, bölgemizin ve ülkemizin değişik ceviz türlerinin sera ve topraklı alanlarda yetiştirilip çiftçilerimize dağıtımı yapılacak.”

Fidan üretimi tesisi projesi, Tortum İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edildi.

Yorumlar (0)