Türkiye'nin en büyük hasadı

Tarım ve Orman Bakanlığı TİGEM'e (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde, 167 tane biçerdöverle devam eden hasattan 200 bin ton buğday rekoltesi bekleniyor.

TARIM 19.06.2022, 21:07 20.06.2022, 17:45
Türkiye'nin en büyük hasadı

Alanında 'Türkiye'deki en büyük çiftlik' unvanına sahip olan Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde hayvancılık çalışmalarının yanı sıra ayçiçeği, mısır, mercimek, buğday, arpa ve fiğ gibi ürünler de yetiştiriliyor.

'Hububat deposu' olarak adlandırılan dev işletmede geçtiğimiz ayın sonunda başlayan hasat işlemleri, 167 tane biçerdöver, 96 tane kamyon ve 800 personelin katkısıyla devam ediyor.

Hasadın, önümüzdeki ayın ilk haftasına dek devam etmesi öngörülüyor.

"Bu sene 200 bin ton buğday beklemekteyiz"

Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nden Müdür Yardımcısı Osman Topçu, basın mensuplarına, arpa, mercimek ve fiğ hasadının akabinde buğday hasadına başlamasından dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

381 bin 700 dekar büyüklüğündeki alanda 5 makarnalık, 8 ekmeklik buğday çeşidinin hasadının iki vardiyalı çalışmalar halinde sürdüğünü belirten Topçu, "An itibarıyla buğday hasadı sürüyor. Bu sene 200 bin ton ürün beklemekteyiz. Aldığımız bu ürünler modern teknolojik tohum hazırlanan tesislerimizde ilaçlanıp, elenip paketlendikten sonra Türk çiftçisine ulaştırılmaktadır. Çeşitlerimiz Türkiye ekonomisine ciddi manada katma değer sağlamaktadır." sözlerini sarf etti.

Topçu, hasat esnasında dane kaybını minimuma indirmek amacıyla gerekli bütün tedbir ve önlemlerin alındığını da sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)