Turfanda patatesin hasadına başlandı

Muğla'ya bağlı Datça ilçesinde turfanda patates üretimi gerçekleştirilen tarlalarda hasat başladı.

TARIM 02.05.2023, 20:47 03.05.2023, 12:56
Turfanda patatesin hasadına başlandı

Sabahın erken saatleri itibarıyla tarlalarına gelen üreticiler, traktör vasıtasıyla sökümünü gerçekleştirdikleri patatesleri topraktan arındırdıktan sonra selelere yerleştiriyor. Ürünler, buradan Türkiye'nin dört bir köşesine naklediliyor.



"3 bin ton rekolte bekliyoruz"

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, basın mensuplarına, Muğla'da 12 sene evvel tütüne alternatif olarak üretimine başlanan patatesin elde edilen gelir ve alınan verimle üreticilerin yüzünü güldürdüğünü dile getirdi.

Kentten nakledilen patateslerin ülkemizin pek çok bölgesine ulaşmaya başladığının altını çizen Saylak, Datça'da bu sene 3 bin ton rekolte beklendiğini vurguladı.



"Bu sene verim iyi"

Patates üreticilerinden Hüseyin Harıpcı ise yaklaşık olarak 25 dönüm büyüklüğündeki arazide ekim gerçekleştirdiğini ve bu sene verimin bir hayli yüksek olduğunu ifade etti. 

İlçede organik ve doğal patates üretilmesine öncülük ettiklerinden ötürü çok mutlu olduklarına işaret eden Harıpcı, Datça'da kamyonlara yerleştirdikleri ürünlerin manavlarda, marketlerde satışa sunulduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)