Tüm ülkenin ihtiyacını Sivas karşılıyor

Sivas'ta, içerdiği yüksek besin değeri ve antioksidanlar sebebiyle rağbet gören mor renge sahip tescilli patates türünün hasadı başladı.

TARIM 21.10.2021, 20:21 22.10.2021, 12:36
Tüm ülkenin ihtiyacını Sivas karşılıyor

Valilik tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Vali Salih Ayhan, Hafik ilçesindeki Göydün köyünde, potasyum, folik asit, karbonhidrat, C vitamini ve demir kaynağı bulunan tarım ürününün hasat edilmesi adına hazırlanan programa iştirak etti.

Çiftçiler ile birlikte tarlada hasada katılan Ayhan, burada gerçekleştirdiği konuşmada, ülkemizde kullanılan bütün mor patates tohumlarının kentten temin edildiğini ifade etti.

"Ülkemizin tohum ihtiyacı buradan karşılanıyor"

Ayhan, şunları kaydetti:

"30 dekar büyüklüğündeki alanda 70 tonu aşkın mor patates ekimiyle ülkemizin tohum ihtiyacını karşılıyoruz. Şirketimizi bir kez daha kutluyorum. Ürünümüz son 3 senedir kentimizin topraklarıyla bir araya geldi ve ilgi çeken bir ürün olarak da kayıtlara adını yazdırdı. Ürün çeşitliliği olarak ve katma değeri oldukça yüksek ürün üretiminde emsal bir endüstriyel bitki."

Tarım sektöründe çeşitliliği artırmaya gayret gösterdiklerini kaydeden Ayhan, "Sözleşmeli üreticiliği, yani güvenli alım usulünü kullanıma açacağız. Türkiye topraklarının anlam bulmasını sağlıyor olacağız ve tarımsal Ar-Ge çalışmalarının da yolunu açıyor olacağız. Söz konusu tarımsal Ar-Ge çalışmalarının en güzel örneklerinden biri de bugün hasadına başladığımız mor patates." dedi.













Yorumlar (0)