Topraksız çilek altın dönemini yaşıyor

Seradan çıkış fiyatı 19 TL olan topraksız çilek üretimi yapan Antalyalı Alper Yeğen ülke ekonomisine sağladığı katkıdan dolayı mutluluk duyuyor.

TARIM 28.02.2021, 12:52 01.05.2021, 00:50
Topraksız çilek altın dönemini yaşıyor

Antalya Aksu’da topraksız tarımla gerçekleştirilen çilek üretiminde topraklı tarımla gerçekleştirilen çilek üretimi topraklı tarıma göre veriminde 4 kat daha fazla ürün geliyor.

Malezya, Romanya, Özbekistan ve Romanya’ya ihraç ediliyor. Antalya’nın en büyük topraksız tarım çilek alanında üretim gerçekleştiren Alper Yeğen, ülkemizin ekonomisine sağladığı katkıdan dolayı mutluluğunu dile getirdi.

2002 senesinde toprakta başlayan ilk çilek üretimi 2009 yılından itibaren topraksız tarım sistemleriyle sürerken 12 senedir topraksız tarımla çilek yetiştiriciliği yapılıyor. Dönüm başına 17 bin tonluk mahsul alınan 3 hektarlık serada toplamda 400 ton üretim periyodu yer alıyor. Mevsimin ilk hasadının başladığı seralarda koronavirüsten dolayı dikimlerin geç yapılmasına karşın senenin 8 ayında hasat ara vermeden sürüyor. Temmuz’un 10’undan sonra ise sıcaklık arttığı için fide üretimi yapılıyor.

Yorumlar (0)