Tokat’ta pancar hasadı: Afrikalı öğrencilere uygulamalı eğitim verildi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde (TOGÜ) eğitimlerine devam eden Afrikalı öğrenciler, pancar hasadına katılım sağladı.

TARIM 28.11.2022, 17:08 29.11.2022, 17:23
Tokat’ta pancar hasadı: Afrikalı öğrencilere uygulamalı eğitim verildi

Yeşilyurt Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tokat’ın ilçesi Yeşilyurt’ta pancar hasadı etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte öğrenciler ve çiftçiler bir araya geldi. Etkinlik kapsamında, Artova Meslek Yüksekokulu ve TOGÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri davet edildi. Etkinlikte, tarım makineleri ile pancar hasadı gerçekleştirildi. Öğrenciler burada topraktan alınan şeker pancarlarını ve saplarını ayırdı.

Türkiye’de tarımı öğreniyorlar

Artova Meslek Yüksekokulunda ve TOGÜ Ziraat Fakültesi eğitim alan Afrikalı öğrenciler de söz konusu etkinliğe katılım sağlayarak pancar hasadının yapılış tekniklerini öğrendi.

Hasada İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Türk ve TOGÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem Cangi ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz da katılım sağladı. Etkinlikte bulunan öğrencilerden Çadlı Salih Abdürrahim Bedevi, Türkiye'de eğitim gördüklerini ve tarım alanında kendilerini geliştirmek istediklerini ifade etti.

“Nadir ilçelerden bir tanesi”

Yeşilyurt’ta yetişmekte olan pancarın şeker miktarının çok olduğunu öğrendiklerini aktaran TOGÜ Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Alyena Pekgöz ise "Afrika’dan eğitim için gelen öğrenci arkadaşlarımız adına farklı bir çalışma olmuş oldu." diye konuştu.

Pancar üretimi hususunda dikkat çeken bir ilçe olduklarına işaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz, "Bir dönüme 9 ton pancar üretimi yapılan nadir ilçelerden bir tanesi olarak hizmet sağlıyoruz." dedi.

Yorumlar (0)