Teröristlerden temizlenen ilçede tarım başladı!

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde vatandaşlar 25 sene sonra teröristlerden temizlenen mahallelerine dönerek tarım yapmaya başladı. 

TARIM 16.07.2020, 16:25 16.07.2020, 16:24
Teröristlerden temizlenen ilçede tarım başladı!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yoğun girişimleri sonucunda terör örgütü PKK'dan temizlenen bölgeler, adeta eski mutlu günlerine kavuştu.

Hakkâri’nin Çukurca ilçesi de o bölgelerden biri oldu. 1995 yılında vatandaşların boşaltmak zorunda kaldığı Bey ve Dutlucu mahalleleri, 25 yıldan sonra tekrar huzuru buldu. 

Vatandaşlar, Çukurca ilçesine 10 kilometre mesafede yer alan mahallelerine dönüş yaparak, uzun zamandır uzak kaldıkları tarlalarını ekmeye başladı. 

Belediye Başkanı Ensar Dündar, yaşanan terör olayları sebebiyle söz konusu mahallenin boşaltılmak durumunda kaldığını hatırlatarak, bölgenin elektrik, su ve yol sıkıntılarını çözüme kavuşturduklarını ifade etti. 

"İçme suyu ve yol problemi çözüldü"

Dündar, vatandaşların 25 seneden sonra yeniden tarlalarını ekip biçmeye başladıklarını belirterek, hem içme suyu hem de yol problemini çözdüklerini söyledi.

Çektik ve susam gibi ürünlerin vatandaşlar tarafından kolay bir şekilde üretilebildiğine dikkat çeken Dündar, "Zap" markası ile ekim alanlarının meydana getirildiğini ve bu ürünleri satın alma güvencesi vererek çiftçilerin kendilerini geliştirmeleri için imkân sağladıklarını kaydetti. 

"Birbirimize yardım ediyoruz"

Adalet Yılmaz isimli vatandaş, sabah saatlerinde mahalleye giderek tarlaları ekip biçmeye başladıklarını, akşam saatlerinde de ilçeye dönüş yaptıklarını anlattı.

Yılmaz, imece yöntemiyle birbirlerine yardımcı olduklarına dikkat çekerek, seneler sonra tarlalarını kullanabildikleri için sevindiklerini ifade etti. 

"Evlerimiz yeniden inşa edilsin"

Pirinç, susam, fasulye ve buğday ektiklerini aktaran Yılmaz, 25 sene önce köylerini boşalttıklarını, evlerinin yeniden inşa edilmesini talep ettiklerini çünkü kentlerde yaşamaya alışkın olmadıklarını söyledi. 

Ali Seven isimli vatandaş da evlerin tekrar yapılmasını veya tamir edilmesini istediklerini kaydederek, yetkili kişilere yardım çağrısında bulundu. 

Yorumlar (0)