Terörden arındırılan bölgeler tarımla canlanıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşadığı Bursa’dan memleketi Şırnak’a giden Yekta Ürün, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile kaymakamlığın desteğiyle sera kurdu. 

TARIM 04.05.2021, 14:15 04.05.2021, 18:12
Terörden arındırılan bölgeler tarımla canlanıyor

Devletten yüzde 70’lik bir hibe desteği de alan Ürün, Uludere İlçesi’nde 16 dönüm arazi kiralayıp 5 dönümünde salatalık, domates, soğan, çilek ve karpuz üretimi yaparken aynı zamanda İlçedeki 10 kişiye de istihdam sağladı.

Fabrikadan ayrılıp memleketine döndü

Bursa'da, çalıştığı fabrikadan ayrılıp memleketine dönmeye karar veren elektrik elektronik mühendisi Ürün, Uludere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Uludere Kaymakamlığının GAP destekli ortak projesi olan Uludere Seracılık ile Kendi Üretiyor Projesine başvurdu. 

Projesinin onaylanmasıyla yüzde 70 hibe desteği alan Ürün, kiraladığı 16 dönüm arazinin 5 dönümünde tarım yapıp 10 kişiye de iş imkânı verdi. 

Amacının para kazanmaktan çok tarıma teşvik etmek olduğunu söyleyen Yekta Ürün, "Bursa’dan Uludere’ye döndüğümde geldiğimde burada boşluk gördüm. Çok fazla arazinin ekilmediğini ve boşta durduğunu gördüm. Çünkü insanlar üretim yapmıyordu. Bununla ilgili bende harekete geçip İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Uludere Kaymakamlığına başvurdum. Yüzde 70 GAP desteği ile 5 dönüm üzerine sera kurduk. Burada 10 kişiye de istihdam sağlıyoruz. Kaymakamımız Ahmet Solmaz, Uludere Üreticiler ve Girişimciler Derneği ve Uludere Tarım ve Orman Müdürlüğümüz bizlere desteğini hiç esirgemedi. Yorulmadan ve durmadan memleketimizde üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)