TEKNOFEST'te tarım teknolojileri yarışacak! Başvurular 28 Şubat'a kadar!

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bu yıl Gaziantep'te 22-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Bu yıl TEKNOFEST'e ilk defa tarım teknolojileri de dâhil edilecek. Farklı inovatif teknolojilerin yarışacağı TEKNOFEST 2020'de 4 milyon TL ödül dağıtılacak.

TARIM 22.01.2020, 13:39 22.01.2020, 14:02
TEKNOFEST'te tarım teknolojileri yarışacak! Başvurular 28 Şubat'a kadar!

22-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep'te düzenlenecek olan Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST'de jet motoru, robotik gibi teknolojilere bu yıl yenisi ekleniyor. TEKNOFEST'te bu yıl ilk defa tarım teknolojilerin ekipler yarışacak.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinin (Tarım Kredi), tarım teknolojileri alanında faaliyet gösteren iştiraki TARNET, TEKNOFEST'e destek verip tarım teknolojilerine ilişkin tecrübesini katılımcılara sunacak.

23 farklı alanda yarışmalar düzenlenecek!

TEKNOFEST kapsamında, gençlerin milli teknoloji geliştirme ve üretmeye yönelik ilginin artırılmasına yönelik yarışmalar gerçekleştiriliyor. Bu yıl 23 farklı alanda yapılacak yarışmalarda geçen yıldan farklı olarak tarım teknolojileri, biyoteknoloji, inovasyon, çevre ve enerji teknolojileri, akıllı ulaşım, eğitim teknolojileri, helikopter tasarımı ve jet motor tasarımı yarışmaları da bulunacak.

Tarım teknolojileri kapsamında düzenlenen yarışmaların ise akıllı tarım teknolojileri, sera otomasyon sistemleri, sulama ve gübreleme sistemleri, tarımda dron teknolojilerinin kullanım alanları, dijital feromon tuzak teknolojileri, otomatik dümenleme sistemleri, erken uyarı sistemleri ve hayvancılık teknolojileri kapsamında yapılacak.

Başvurular 28 Şubat'a kadar!

22-27 Eylül arasında Gaziantep’te düzenlenecek olan yarışmanın ön eleme aşamalarını geçen takımlara 4 milyon liranın üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Dereceye giren ekiplere 3 milyon liranın üzerinde ödül dağıtılacak. TEKNOFEST'te inovasyon yarışmalarına katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 28 Şubat!

Farklı inovatif teknolojiler TEKNOFEST'te!

TEKNOFEST’te robotik yarışmaları, efficiency challenge elektrikli araç yarışları, hack Zeugma, roket, uçan araba tasarımı, insanlık yararına teknoloji, Savaşan İHA, insansız hava aracı, robotik fetih 1453, insansız su altı sistemleri, model uydu, sürü İHA simülasyon, travel hackathon, World drone cup ve üniversite öğrencilerinin araştırma projeleri arasında yarışmalar düzenlenecek.

Yorumlar (0)