Tekirdağlı balıkçıların hamsi mutluluğu

Balıkçılar tarafından Marmara ve Karadeniz'de avlanan hamsi, Tekirdağ'da vatandaştan büyük ilgi gördü.

TARIM 18.12.2020, 17:36
Tekirdağlı balıkçıların hamsi mutluluğu

Tezgâhlarda kilogram fiyatı 40 liraya kadar çıkan hamsi, halkın en çok satın aldığı balık türleri arasında birinci sırada bulunuyor.

Hamsinin lezzetinin tartışılmaz olduğunu ve halkın hamsiyi bolca tükettiğini belirten Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, balık severlerin daha çok mevsim balıklarına rağbet gösterdiğini ifade etti.

Sezonun ekseriyetle hamsi ve istavrit avı üzerinden sürdüğünü kaydeden İbrahim Pehlivanoğlu, istavrit balığının daha az olması sebebiyle fiyatının hamsiye göre daha yüksek olduğunu dile getirerek, "Zaten vatandaş da hamsiden vazgeçmiyor. Hamsi zaten balıklar arasında lezzet bakımından da en üst sıradayken, yıl içinde hamsinin en çok lezzet kazandığı günleri de yaşadığımızı söyleyebiliriz. Balığın bol ve çeşidinin de çok olması, sadece balıkçıları değil, vatandaşları da mutlu ediyor." diye konuştu.

Balıkçı Hasan Erol ise hamsi fiyatının iriliğine göre değiştiğini, hamsiye ilginin hayli yüksek olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"İstavrit balığının fiyatı tabii ki 2019 yılına göre daha yüksek. Yüksek oluşunun en önemli sebebi ise hamsi kadar bol olmayışı. Karadeniz hamsisi bu sezon çok küçük çıktı ancak buna rağmen lezzeti mükemmel. Bazen vatandaşların hamsinin ufak oluşu sebebiyle alıp almama konusunda tereddüt yaşadığını görüyoruz. Kimi vatandaşlar ise ayıklamanın zahmetli olacağını söylediğini duyuyoruz ancak bu sözü söyleyen vatandaşın hemen peşinden 'Ancak hamsi için değer' dediğini de duyuyoruz. Vatandaşlar hamsinin ufak oluşuna bakmasın. Lezzeti vazgeçilecek gibi değil. Zaten hamsiyi bilen vatandaşlar kolay kolay da bu lezzetten vazgeçmiyor."

Yorumlar (0)