Tarlada 2 lira olan marul, marketlerde 5 katına satılıyor

Mayıs ayının başlaması ile birlikte Bursa’da marul hasadı başladı. Tarlada satılan marulun güncel fiyatının 2 lira olduğunu belirten üreticiler, market tezgâhlarında ise 10 liradan satıldığını dile getirdiler. 

TARIM 08.05.2022, 12:45
Tarlada 2 lira olan marul, marketlerde 5 katına satılıyor

Kestel’de kolları sıvayan yerel üreticiler, marul hasadı heyecanını yaşıyor. Bursa Ovası’nda uzun soluklu bir çalışma ile yetiştirilen marulların ağırlığı 1,5 kilograma kadar ulaşıyor. Tarlalarında üretimi tamamlayan çiftçiler, marulları 2 liradan satmaya başladı. Yemyeşil görüntüsü ve büyüklüğü ile müşterilerini cezbeden marullara vatandaşların da ilgisi yoğun oldu. 

Üreticiler, vatandaşları tarlalara davet etti

Tarlada 2 lira olan marulun market tezgâhlarında 10 liradan satıldığını dile getiren üreticiler, yaşanan bu duruma tepki gösterdi. Mayıs ayının başlaması ile birlikte marul hasadına başladıklarını dile getiren çiftçiler, “Biz tarlalarımızda çile çekerek bu ürünleri yetiştiriyoruz. Vatandaşlarımıza 2 liradan satışa sunuyoruz. Ama markete gidince görüyoruz ki, bizim marullar olmuş 10 lira. 12 liraya satılan yerleri de gördük. Vatandaşlarımız gelsin buradan alsın. 12 liraya marul mu olur? Bu nerede görülmüş? Ortaya çıkan bu durum herkesi üzüyor. Tarlalarda uygun fiyatlar mevcut. Herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandılar. 

Yorumlar (0)