Tarımda yeni dijital dönem: Anlık ürün takibi sağlanabilecek

Dün düzlenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Toplantısı’nda alınan kararla ürün takibinin anında yapılmasına imkân sağlayacak olan yeni bir dijital sistemin kurulmasına karar verildi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında toplandı. Kurul toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Ticaret Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı ve ilgili kurumların katılımı ile gerçekleşti.

TARIM 14.04.2022, 10:07 14.04.2022, 11:57
Tarımda yeni dijital dönem: Anlık ürün takibi sağlanabilecek

13 Nisan tarihinde düzenlenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Toplantısı’nda tarım ürünlerinin anlık takibinin yapılabilmesi için yeni dijital sistemin kurulmasına karar verildi. Ayrıca toplantı da gıda ve emtia fiyatları ile enerji verimliliği ve ek finansman konuları da görüşüldü.

Gıda ile emtia fiyatları hakkında değerlendirmeler yapıldı

Dün gerçekleşen toplantıda, son günlerdeki ekonomik gelişmeler ve küresel tedarik zincirlerinde yaşanan değişimin ile yükselen küresel emtia fiyatlarının etkileri gündeme getirildi. Gıda ile emtia fiyatlarında ortaya çıkan gelişmelere yönelik önlemlerde toplantıda değerlendirildi.

Tarımda anlık ürün takibi dijital olacak

Toplantıda tarımsal üretimin artırılması ve gıda arz güvenliğinin güçlendirilmesine yönelik tedbirler detaylı şekilde görüşüldü. Bunun dışında, ürün takibinin anında yapılmasına imkân sağlayacak olan yeni bir dijital sistemin kurulmasına karar verildi.

Enerji verimliliği ve ek finansman konuları da görüşüldü

Yükselen enerji fiyatlarının etkilerinin yönetimini sağlamak için ek finansman imkanlarının değerlendirildiği toplantıda, enerji verimliliğini artıracak ek önlemler de ele alındı.

Enflasyon beklentilerinin iyileştirilmesi için alınan tedbirler, bütçe imkanlarının daha etkin kullanımına uygun alınabilecek aksiyonlarla yatırım ortamlarının iyileştirilmesi ile kalifiye insan gücünün yeniden geliştirilmesine yönelik önlem görüşmeleri de toplantı da konuşuldu. Önceki toplantılarda kurulun aldığı kararların uygulama sonuçları da gözden geçirildi.

Yorumlar (0)