Tarımda teknoloji kaptanı "MAY Drone"

Bu yıl ikincisi düzenlenen Teknoloji Kaptanları Ödülleri'nde bilişim ve teknoloji projeleri yarıştı. 39 adet projenin yarıştığı zirvede, tarım alanındaki bilişim ve teknoloji projeleriyle MAY Tohum üç kategoride ödül aldı.

TARIM 22.11.2019, 17:28
Tarımda teknoloji kaptanı "MAY Drone"

Sebze, tarla ve yem bitkileri tohumlarının ıslahı, üretimi, yurtiçi ve yurtdışı ticarî faaliyetlerini sürdüren MAY Tohum, "MAY Drone" projesiyle, "Yılın İnovasyon Projesi" kategorisinde birinci, "Yılın Operasyonel Yetkinlik Projesi" ve "Yılın Dijital Projesi" kategorilerinde ikincilik ödüllerini aldı.

MAY Drone

MAY Tohum Bilgi Teknolojileri Müdürü Murat Yonar, "2018 yılında tohum üretim ve ıslah tarlalarımızda kullanmak üzere, drone teknolojisini üretim süreçlerimize dahil ettik. Dronlarımızdaki özel kameralarla arazilerimizdeki bitkilerin sağlığını, gelişimini, farklı stres şartlarını ve bitkilerin bunlara tepkilerini analiz ediyor, hedef odaklı uygulamalarımızla süreçlerimizdeki verimliliği ve kalite kriterlerini arttırıyoruz. Dronlarımızdaki özel multispectral kameralar vasıtasıyla havadan yapılan haritalama işlemleri ile etkili ekim araştırmaları ve planlamaların yanı sıra hassas ilaçlama, gübreleme ve sulama çalışmalarında dron teknolojisinden yararlanarak, birim alandan azamî verimi sağlıyoruz" diyerek MAY Drone hakkında bilgi verdi.

Tarım teknolojileri hızla gelişiyor

Yonar, "Türkiye'nin alanında lider tohum ıslahçı ve üretici firmalarından biri olarak, dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye'de ve Uluslararası alanda rakiplerimize karşı rekabet gücümüzü arttırmak amacıyla tohum ıslah ve üretim süreçlerimizde, iklimden, çevreden kaynaklanan, bitkileri strese sokan şartları, hastalık ve zararlı kontrollerini, doğru zamanda, hızlı ve etkin yapmak için teknolojik alt yapımızı her zaman güçlendirecek projelere odaklanıyoruz. Bütün bu çalışmalarımızın neticesinde, MAY Tohum olarak tarım sektöründe Türkiye'nin Teknoloji Kaptanı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)