Tarımda faizler yüzde 75'e kadar düşürülüyor!

Tarım kooperatiflerince üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullanımına ilişkin karar Resmî Gazete’de yayımlandı.

TARIM 04.01.2020, 10:06
Tarımda faizler yüzde 75'e kadar düşürülüyor!

Tarımsal Üretime Yönelik İşletme ve Yatırım Kredilerinde Faiz İndirimi” kararı 3 Ocak 2020’de, 30997 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Karar (Karar Sayısı: 2015)” kapsamında Tarım Kredi Kooperatifleri ile Ziraat Bankası, tarımsal üretimde kullanılmak üzere finansman ihtiyacına uygun zeminde karşılamaya ilişkin yüzde 25 ila 75 oranında daha düşük faizle yatırım ve işletme kredisi kullanılabilecek.

Takvimler 31 Aralık 2022'ye kadar

Yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı kararına göre; üreticiler, sözleşmeli üretim yapanlar, tarımsal amaçlı kooperatif ve üretici birlikleri, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, yalnızca lisanslı depo yatırımı yapan kamu kurum ve kuruluşları, 31 Aralık 2022 tarihine kadar takvime alınan süreçteki indirim oranlarında kredi kullanılabilecek.

Resmi Gazete yayımlanan ve yürürlüğe giren karara göre krediler üst limit hesaplamasına dahil edilmeyecek ve ilgili metin şöyle kaydedildi:

“Büyükbaş, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği veya besiciliği alanlarında faaliyet gösteren ve bu kapsamda kredi kullanan üreticilerin mevcut kapasitelerine uyumlu yem bitkisi üretimi, modern basınçlı sulama sistemi alımı ve sözleşmeli üretim yaptıran gerçek veya tüzel kişilere kendi adlarıyla yaptığı sözleşmeli üretime ilişkin ürünle aynı veya münferit konularda yaptıkları tarımsal üretime yönelik kullandırılacak krediler kredi üst limiti hesaplamasına dâhil edilmeyecektir.”

Yorumlar (0)