Tarımda faiz mağdurlarına müjde!

Samsun Bafra’da tarımsal kredilere uygulanan yüksek faiz karşısında mağduriyet yaşayan çiftçilere, Tarım ve Orman Bakanlığından müjdeli haber geldi.

TARIM 30.01.2020, 13:40 30.01.2020, 14:57
Tarımda faiz mağdurlarına müjde!

Bafra Tarım Kooperatifi ortakları geçtiğimiz ay Tarım Kooperatif binasının önünde traktörleriyle toplanıp 2018’de uygulamaya giren değişken faizlerin kaldırılması talebinde bulunmuştu.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve Bafra Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Balta, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşmek üzere Ankara’ya gitti.

Bakan Pakdemirli ile görüşme olumlu geçti!

Tosuner ve Balta yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini söylediler. Tosuner, “Dün akşam bakanımızla yaptığımız görüşmede 2018-2019 yıllarında değişken faizle olan tüm üyelerinin borçlarının bir hafta 10 gün içerisinde değiştirilip faizlerin düşürüleceği ve borcu olan üreticinin icraya verilmeyeceği, yapılandırmanın yeniden gündeme girip mağduriyetlerin giderileceği sözünü aldık. Bu müjdeli haberi almaktan çok memnun olduk” dedi. Bafra Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Balta, “Bakanımız Pakdemirli ile görüştük, çok olumlu sonuçlar elde ettik. Kısa zamanda Tarım Kredi Kooperatifinin 2017 öncesindeki çalışma şekline döneceği garantisini verdiler” diye konuştu.

Yorumlar (0)