Tarım ve Orman Bakanlığı üniversitelilere burs veriyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı ile YÖK Başkanlığı, tarıma ilişkin bölümlere yerleşen öğrencilere burs vermek üzere işbirliği protokolü imzaladı.

TARIM 16.01.2020, 11:25 16.01.2020, 12:16
Tarım ve Orman Bakanlığı üniversitelilere burs veriyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı ile YÖK Başkanlığı arasında imzalanan protokole göre, Yükseköğretim Kurumu Sınavı’nda (YKS) ilk 10 bine giren ve su ürünleri, balıkçılık teknolojisi, gıda, ziraat, orman mühendislikleri, veterinerlik gibi bölüm ve fakültelere yerleşen öğrencilere burs verileceğini duyurdu.

Tarıma ilişkin bölümlerde öğrenim sürdüren öğrencilere burs vermek üzere düzenlenen törende konuşma yapan YÖK Başkanı Yekta Saraç, “Protokol, ülke için fevkalade yararlı, görülebilir sonuçlar oluşturacak. Bu neredeyse tarım eğitiminin yeni bir modellemesi süreci" dedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise, "YKS’de ilk 10 bine girip tercihleri doğrultusunda bakanlığımızın asli görevlerini yürüten ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi, orman mühendislikleri, veterinerlik gibi fakülte ve bölümlere yerleşenlere burs verilmesini planlıyoruz” dedi.

10 Üniversitede bölgesel kalkınma

Tarım ve Orman Bakanlığı ile YÖK Başkanlığı Tarıma ilişkin bölümlere yerleşen öğrencilere burs verileceğini ve konuya ilişkin protokol imzalandığını duyurdu. YÖK Başkanı Yekta Saraç, “10 üniversiteyi tematik talepleri doğrultusunda bölgesel kalkınma misyonuyla görevlendirdik. Bu proje 11'inci Kalkınma Planı'nda da yer aldı. Bu üniversitelerden sekizi tarım, hayvancılık, orman ve bölge tarım ürünleriyle ilgili. Umuyorum ki bakanlığımızla yürütülecek olan bu işbirliği protokolü, özellikle konuyu ana tema olarak gören üniversitelerimizin akademisi ve araştırma grubuyla birlikte çalışmalar yaparak ülke için fevkalade yararlı, görülebilir sonuçlar oluşturacak. Bu neredeyse tarım eğitiminin yeni bir modellemesi süreci. Bu süreç, ayrıca bakanlık bünyesindeki değerli araştırma laboratuvarlarının üniversiteye kapılarını açmasıyla hem eğitimin gelişmesine hem yetişen genç akademisyenlerin bizzat uygulama alanlarında çalışmasıyla ayrı değerli bir katkı sunacak.” sözlerini kaydetti.

Yorumlar (0)