Tarım kooperatifinden yeni bir Çiftlik Bank vakası!

Diyarbakır Silvan’da hayvan yetiştiriciliğiyle uğraşan çiftçiler, Tosuncuk vurgunu olan Çiftlik Bank vakasından sonra bu sefer de Silvan Tarım Kredi Kooperatifi tarafından vurguna uğradıklarını iddia ettiler.

TARIM 14.01.2020, 10:04
Tarım kooperatifinden yeni bir Çiftlik Bank vakası!

Diyarbakır Silvanlı çiftçiler, bölgede 2 bin kadar üyesi olan Silvan Tarım Kredi Kooperatifi tarafından 15 milyon liralık vurguna uğradıklarını iddia ediyor. Silvan Tarım Kredi Kooperatifi tarafından yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığını iddia eden çiftçiler, 2015 yılından bu yana boş kâğıtlara imza attırılıp adlarına fazladan mazot ve gübre alındığını öne sürdüler. Mağdur olduklarını belirten çiftçiler, yetkililere bu usulsüzlüklerin giderilmesi için çağrıda bulundular.

76 çiftçiye 15 milyon liralık vurgun!

Silvan Tarım Kredi Kooperatifi’ne kayıtlı 76 çiftçi, talep ettikleri mazot ve gübrenin çok daha üstünde alım yapıldığını, 15 milyon lira kadar kazanç elde edildiğini iddia ettiler. Çiftçiler yetkililere seslenerek usulsüzlüklerin giderilmesi için müdahalede bulunulmasını talep ettiler.

Silvan Tarım Kredi Kooperatifi üyelerinden çiftçi Ömer Eraslan, Silvan Tarım Kooperatifi aracılığıyla 20 ton gübre aldığını ancak kuruluşun kendisi adına 46 ton gübrelik işlem yaptığını söyledi.

2 ton mazot yerine 8 ton mazot

Silvan Tarım Kooperatifi’ne kayıtlı çiftçi Ömer Eraslan, “2 ton mazot alırken, 8 ton mazot yazılmış bu haksızlıktır. Toplam 76 üye adına usulsüzlük yapılmış yaklaşık 15 milyon liraya yakın.” dedi.

Haciz altında olduklarını ve borçlarını ödeyebilmek için tefecilerden borç aldıklarını ifade eden Eraslan, “Şimdi de bütün dosyalarımızı icraya vermişler traktörlerimize haciz konulmuş, arabalarımıza haciz konulmuş, satamıyoruz. Satsak bile borçları ödeyemiyoruz. Bankada ve kooperatifte her hangi bir işlem yapamıyoruz. Geçen sene tefecilerin eline düştük. Bu mağduriyetlerden dolayı ürün alamadık, gübre piyasalarda 1 lira iken tefecilerden 1,5 liraya almak zorunda kaldık. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Yorumlar (0)