Tarım Bakanlığı’ndan önemli teşvik adımları

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Türkiye'nin sürdürülebilir gıda sistemlerindeki mevcut durumunu ve söz konusu sistemin teşvikine ilişkin faaliyetleri ortaya koymayı hedefleyen bir ülke raporu hazırladık” dedi.

TARIM 28.11.2019, 12:28 28.11.2019, 12:36
Tarım Bakanlığı’ndan önemli teşvik adımları

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmî internet sitesinde yapılan yazılı açıklamaya göre, Pakdemirli İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 35. Bakanlar Toplantısı Görüş Alışverişi Toplantısı'nda yapmış olduğu konuşmada, artan dünya nüfusunun besin ihtiyacının karşılanabilmesi için gıda üretiminin yüzde 50 artırılması gerektiğini belirtti.

Sürdürülebilir gıda sistemleri teşviki

Bakan Pakdemirli, sürdürülebilir gıda sistemleriyle ekonomik, sosyal ve çevresel etkilerinin bulunduğunu da şu sözleriyle kaydetti:

Bu nedenle tarım, orman ve balıkçılık alanlarındaki bütün paydaşların sürece dâhil edilmesi gerekmektedir. Türkiye'nin sürdürülebilir gıda sistemlerindeki mevcut durumunu ve söz konusu sistemin teşvikine ilişkin faaliyetleri ortaya koymayı hedefleyen bir ülke raporu hazırladık."

“son 17 yılda sürdürülebilir bir şekilde büyüme”

Pakdemirli, Türkiye’nin bin 690 çeşit tarımsal ürün ihracatıyla, tarım sektöründe net ihracatçı bir ülke olunduğunu söyledi. Pakdemirli, "Ayrıca, yaklaşık 4,8 milyar dolar dış ticaret fazlasını verdiğimizi de ifade etmek isterim. Diğer taraftan dış yatırımlara büyük önem veriyoruz. Türkiye'nin tarımdaki gücü sayesinde, Türk gıda ve içecek sanayisi, yabancı yatırımcılar için en cazip alanlardan birini oluşturmaktadır. Ekonomik dalgalanmalar ve iklim değişikliğinin dünya tarım sektörü üzerindeki olumsuz etkilerine rağmen Türkiye'de tarım ve gıda sektörü son 17 yılda sürdürülebilir bir şekilde büyümeye devam etmiştir. İnşallah bu ivmeyi kaybetmeden yolumuza devam edeceğiz." ifadeleriyle Türkiye’deki gıdaya yönelik büyüme ivmesinden söz etti.

Türkiye’nin sürdürülebilir gıda sistemlerinin teşviki konusuna da değinen Pakdemirli, tarımla ilgili deneyimlerini ve iyi uygulama örneklerini paylaşarak uluslararası iş birliğini geliştirmeye özen gösterildiğini vurguladı.

Yorumlar (1)
Mesut kurt 4 yıl önce
Yayınladığınız haberleri yakınen takip etmeye çalışıyorum
Özellikle Kosgeb hibe teşvik gibi destekleri kaçırmamaya çalışırım takipçinizim Türk firmalarının ulusal ve uluslararası Ar-Ge fonlarından, vergisel ve mali teşviklerden faydalanmaları, üniversite-sanayi işbirliğinin kurulması, firmaların teknokent/serbest bölge gibi alanlara taşınması ve ülkemizin global rekabetçiliğine katkı sağlanabilmesini amaçlayan mesut KURT beyden https://protimeas.com/ https://abprotime.com/ adresinde bulabiliyorum