Tarım arazileri de artık dijital ortamda

Şimdiye dek ev ve dükkanlarda olduğu şekilde artık tarım arazilerinin de atıl kalmaması amacıyla kiraya verilebileceği Tarım ve Orman Bakanlığı’nca duyuruldu.

TARIM 26.12.2020, 12:12
Tarım arazileri de artık dijital ortamda

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca atıl duran tarım arazilerine üretime yönlendirmek amacıyla yaşama geçirilen yeni uygulamada hem atıl konumdaki tarım arazileri üretime kazandırılacak hem de arazi sahipleri gelir elde edecek.

Dijital kirala modülü kullanımda

Bakanlığın yaptığı açıklamada, “Dijital Tarım Pazarı” platformunda bulunan tarım arazileri kiralama modülü kullanıma açıldı.

Böylece arazisini kiraya vermek isteyen kişilerle kiralamak isteyen kişiler ilk kez bir araya gelecek.

Daha çok gelir, daha çok üretim

Daha çok tarımsal üretim gerçekleştirmek isteyen üreticiler arazi kiralama modülüyle kiralık tarım arazilerini dijital bir ortam üzerinde görebilecek. Böylece daha çok üretim ve gelir elde edilebilecek.

Arazisini kiraya vermek isteyenler sisteme girebilecek

Tarım arazisini kiraya vermek isteyen kişiler sisteme girerek Tapu Kadastro Bilgi Sistemleri’yle kayıtlı tarım arazilerini tek bir dijital ekran üzerinde görebilecek ve modülde istenmiş olan bilgileri sisteme kolay bir şekilde girebilecek.

Sistemde arazinin hangi ürün ve tekniğe uygun olduğu da yer alacak

Böylece tarım arazisinin kiralamak isteyen kişiler, arazisinin sulama sistemine dahil olup olmadığını, sulu veya kuru tarıma uygunluğunu, iyi tarım, geleneksel, örtü altı veya organik tarım olup olmadığını, araziye ekilebilecek, ekilen ürünleri ve dönüm bilgilerini sisteme kaydedebilecek, bununla birlikte fotoğrafını çekip koyabilecek ve detay bilgileri de paylaşabilecek.

Yorumlar (0)