Tadıyla cezbediyor: 'Osmanlı çileği' üretildi
Tekirdağ NKÜ (Namık Kemal Üniversitesi) ZİRAATBİYOTEK'te (Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimi), tadı, kokusu ve aroması ülkemize has olan 'Osmanlı çileği' üretildi.

ZİRAATBİYOTEK Müdürü Doç. Dr. Hayat Topçu, basın mensuplarına, bakteriden ve virüsten ari biçimde üretim yaptıklarını ifade etti.
Bölgedeki çiftçilerin, Osmanlı çileğini tanıması maksadıyla 1,5 sene evvel faaliyetlere başladıklarını kaydeden Topçu, "Osmanlı çileği, ülkemiz için önemli çünkü ülkemize has bir bitki. Meyveleri, taşımaya dayanıksız fakat aroması çok değerli ve güzel. Kokusu bizim için gerçek manada çok önemli olan bir bitki." diye konuştu.
Topçu, başta kentte olmak kaydıyla Trakya'da Osmanlı çileğinin devamlılığını ve tanınırlığını temin etmek için üretim faaliyeti gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, "Üretilen çilekleri seralara aldık. Birimimizde yaklaşık olarak 2 bin çilek fidesi mevcut. Tüplü olarak yetiştirmeyi sürdürüyoruz. Talep eden çiftçilerimize ulaştırıyoruz." dedi.
"Diğer çileklerden farklı"
Osmanlı çileğinin bütün özellikleriyle diğer çileklerden çok farklı olduğuna işaret eden Topçu, "Bizim için bu çileği kıymetli kılan, aroması ve tadı. Başka herhangi bir çilekte olmayan koku, aroma ve tada sahip. Bunun için yeni tür geliştirmek isteyen özellikle melezleme ıslahı yapan çiftçiler ve araştırmacılar, bu çileği ana bitki olarak kullanıyor." sözlerini sarf etti.
Osmanlı çileğinin çok daha fazla üretilmesi gerektiğini vurgulayan Topçu, üretimi daha da arttırarak, tüketicilerin isteklerini rahatlıkla karşılayabileceklerini sözlerine ekledi.