Süt ve krema ihracatında düzenleme

Tarım Bakanlığı, krema ve süt ihracatında dönemsel düzenlemeye gitti. Resmi Gazete’de yayınlanan değişiklik, 31 Aralık 2022 tarihine kadar geçerli olacak. 

TARIM 21.04.2022, 11:48 21.04.2022, 18:03
Süt ve krema ihracatında düzenleme

Tarım ve Orman Bakanlığı, “Bazı Tarım Ürünlerinin" İhracatına İlişkin Tebliğ yayını kapsamında değişikliğe gitti. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni kararlara göre süt ve krema (her çeşidi) ihracatı konusunda düzenlemeler yapıldı. Bu tebliğle birlikte ilgili bakanlığa, dönemsel düzenlemeler yapılması konusunda yetki verildi. Tatlandırıcı ve/veya ilave şeker içeren, konsantre edilmiş kremalar ile süt ihracatı konusunda değişiklikler yapılmasına karar verildi. Bu düzenleme 31 Aralık 2022 tarihine kadar geçerli olacak.



Bakanlık geçtiğimiz ay da düzenlemeye gitmişti

İlgili bakanlık daha önce de tereyağı, tavuk yumurtası, kümes hayvanlarının yenilen sakatatları ile etleri, zeytinyağı, elma, karpuz, limon, mandarin, portakal, kırmızı mercimek, fasulye, zeytin, sivri biber, patlıcan, hıyar ve kornişon, kuru sarımsak, kuru soğan, domates ve patatesin ihracatı konusunda da dönemsel düzenlemeye gitmişti.

Yorumlar (0)