'Süper meyve' hasadı başladı: Kilosu 85 TL

Tekirdağ'da 250 dekar büyüklüğündeki alana dikilen, antioksidan özelliği taşıdığı ve besin değeri çok yüksek olduğu için 'süper meyve' olarak isimlendirilen aronyada hasat mesaisi başladı. Ürünün kilogramı ise bu sene 85 TL'den satışa sunuldu.

TARIM 01.10.2022, 23:00 03.10.2022, 11:16
'Süper meyve' hasadı başladı: Kilosu 85 TL

Sabah saatlerinde bahçelere gelen kadınlar dallarından büyük bir özenle topladıkları aronyayı kasalara yerleştiriyor. Toplanan meyveler gölge alanlara taşınıyor ve satışa hazır duruma getiriliyor.

"Şifa niyetine tüketenler çoğunlukta"

Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal, basın mensuplarına, kent genelinde aronya bahçelerinin son iki sene hızla artış gösterdiğini ifade etti.

Öcal, şöyle konuştu:

"Bu ürün genellikle Amerika kıtasında yetişiyor fakat son dönemde Avrupa kıtasında da yaygınlaşmaya başladı. Hücreleri yenileme özelliğine sahip. Besin değeri ve antioksidan özelliği çok yüksek. Şifa niyetine tüketenler çoğunlukta. Şekerleme ve ilaç sanayisi gibi pek çok alanda da kullanılıyor.

Kolay pazar bulunması ve yüksek verimi sebebiyle Tekirdağ'da aronya üretimi revaçta. Çiftçilerimize de her türlü desteği sağlıyoruz. Aronya suyu ile üzüm suyunun karıştırılması ve piyasada çok daha fazla kişiye ulaştırılması maksadıyla çalışma yürüttük. Kentimizde son iki senede aronya bahçelerinin sayısı arttı. Geçtiğimiz senede 140 dekarlık alanda aronya üretilirken, bu sene 250 dekarlık aranda üretim yapılıyor."

"Çiftçilerin ilgisi artıyor"

Önder Çiftçi Kooperatifi Ar-Ge ve Pazarlama Müdürü Süleyman Bezirgan ise bahse konu bitkiye son senelerde çiftçilerin ilgisinin arttığını dile getirdi.

Üreticilere taleplere göre teknik destek sağladıklarının altını çizen Bezirgan, şöyle devam etti:

"Bu bitki bölgemizde yetişebilecek standartlara sahip. Toprak ve iklim gereksinimleri buraya uygun. Çiftçilere bu işin karlılığını anlatıyoruz. Pazarlama hususunda üreticilere destek sağlıyoruz, kendi marketlerimizde tüketicilere bu ürünlerin ulaştırılmasını sağlıyoruz. Bu sene aronyanın kilogramı 85 TL'ye satılıyor."

Yorumlar (0)