Stratonikeia Antik Kenti'nde hasat zamanı

Muğla'ya bağlı Yatağan ilçesinde yer alan, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Stratonikeia Antik Kenti'nde zeytin hasadına başlandı.

TARIM 30.12.2021, 00:25 31.12.2021, 10:01
Stratonikeia Antik Kenti'nde hasat zamanı

Muğla'da yöre halkı tarafından 'yeşil altın' olarak isimlendirilen zeytini çiftçiler, tırmık ve hasat makinesi yardımıyla ağaçtan toplayarak kasalara yerleştiriyor.

Tarihi dokular arasında ürünleri toplayan yurttaşlar, zeytinlerden elde ettikleri verimden ve sattıkları fiyattan memnun.

"Tarihi bir alanda hasat yapmak harika"

Antik kentte hasat yapan yurttaşlardan Nevcehan Erdoğan, zeytinciliğin bölgedeki en önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu ifade etti.

Topladıkları ürünleri makineye değdirmeden elleriyle tek tek topladıklarını aktaran Erdoğan, "Mineralleri ve aromasıyla sağlığa faydalı şekilde üretiyoruz. Bu yıl zeytinyağı da iyi bir fiyattan satılıyor. Böylesine tarihi bir alanda zeytin hasadı yapmak çok farklı bir duygu. Turistler de bizi seyrediyor." sözlerini sarf etti.

Çok sayıda medeniyete de ev sahipliği yapan Stratonikeia Antik Kenti'nde restorasyon ve kazı faaliyetleri de ara verilmeden sürüyor.





Yorumlar (0)