Sivas’ta ilk kenevir tohumları toprakla buluştu

Kenevir ekilebilecek kentler arasına alınan Sivas’ta 6 üretici ile protokol imzalanarak ilk kenevir tohumları ekildi.

TARIM 04.05.2021, 00:56 04.05.2021, 12:11
Sivas’ta ilk kenevir tohumları toprakla buluştu

Sivas’ın kenevir ekimine müsaade edilen kentler arasına alınması ile kenevir üretimi ve işlenmesine yönelik faaliyetler hız kazandı. 

Sivas Valiliği’nde 6 üretici ile 'Sözleşmeli Kenevir Üretimi' protokolüne imza atıldı.  

6 üreticiye tohum desteğinde bulunularak, 170 dekar büyüklüğündeki alana ekimi yapılacak olan kenevir için protokol imzaları atıldı. İmzaların ardından kentteki ilk kenevir tohumları toprakla bir araya getirildi.

"Önümüzdeki yıl 1000 dekarlık alana ekim yapacağız"

Sivas Valisi Salih Ayhan, kenevir ekimin gerçekleştiği alanda açıklama yaparak, “Kentimiz, oldukça yüksek bir tarım potansiyeline sahip. Temel amacımız, hem ürün çeşitliliği sağlamak hem de tarım verimliliğini yükseltmek. İlimiz bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Oldukça özel bir öneme sahip olan, çok sayıda sektörde ana ham madde olarak kullanılmakta olan kenevirin üretimi için bugün sahada bir ekim yapıyoruz. Sivaslı vatandaşlar bunu çok istedi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla ve bakanlığımızın genelgesiyle Sivas da kenevir ekilebilen kentler arasında 20'nci il oldu. An itibarıyla 6 çiftçimize tohum desteği vererek 170 dekarlık alanın ekimini yapıyoruz. Önümüzdeki yıl hedefimiz 1000 dekar." sözlerini sarf etti. 

"Cumhurbaşkanımıza teşekkürler"

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, imza töreninde konuşarak, “Kenevir ekimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın 2018 senesinde il başkanları toplantısı esnasında söylediği sözle kentimizin gündemine gelmişti. Cumhurbaşkanımız, 8 Şubat 2021'de kentimize geldiğinde Sivas'ı 20'nci il olarak kenevir ekilecek iller arasına aldı." dedi. 











Yorumlar (0)